Tekvicový mrežovník
Tekvicový mrežovník

Tekvicový mrežovník fotorecept

elenas - fotkaelenas, 2. novembra 2018
Tekvicový mrežovník (fotorecept)
Foto: elenas

Jesenný tekvicový koláčik.

12
porcií
70 minút
príprava
40-50 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
180 g
 štipka
2 ks
0,5 ČL
1 ČL
3 PL
150 g
Plnka:
700 - 800 g (maslová alebo Hokkaido)
 štipka
120-150 g
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
2 PL
50 g
Na potretie:
1 ks
2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na tento koláč som použila okrúhlu formu 28 cm. Studené maslo som pokrájala na kocky a spolu s mukou rozmrvila v kuchynskom robote (ručne môžete spraviť pomocou noža alebo prstov). Pridala ostatné suroviny a zamiesila mäkké cesto, ktoré som zabalila do potravinovej fólie a dala chladiť do chladničky na ½ až 1 h (cesto je možné pripraviť aj deň vopred).

    Tekvicový mrežovník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tekvicu som narúhala na väčšom strúhadle (v kuchynskom robote) trochu osolia a nechala trochu odstať. Zatiaľ zohrejeme rúru na 180 °C.

    Tekvicový mrežovník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som rozdelila na dve časti - väčšiu a menšiu. Väčšiu časť som rozvaľkala a vyložila do maslom vymastenej formy. Na cesto som nasypala 2 PL detskej krupice.

    Tekvicový mrežovník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tekvicu som trochu vyžmýkala a premiešala spolu s cukrom, škoricou, muškátovým orieškom a citrónovou kôrou (z bio citróna) (citrónovú kôru pridávajte podľa chuti, nemusí byť v recepte) a vyložila plnku na cesto. Na vrch tekvice som nastrúhala 50 g studeného masla.

    Tekvicový mrežovník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z druhej časti cesta som urobila mriežku, zo zvyškov ešte aj ozdobné listy.

    Tekvicový mrežovník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vrch koláča som dobré potrela rozmiešaným žĺtkom s mliekom. Koláč pečieme v rúre cca 40-50 minút do zlatistá. Dobrú chuť.

    Tekvicový mrežovník (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče, Sezónne jedlá, Jesenné, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu