Tekvicový mrežovník fotorecept
Foto: elenas
Jesenný tekvicový koláčik.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
180 g |
|
štipka |
|
2 ks |
|
0,5 ČL |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
150 g |
|
Plnka: | |
700 - 800 g (maslová alebo Hokkaido) |
|
štipka |
|
120-150 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
50 g |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
Na tento koláč som použila okrúhlu formu 28 cm. Studené maslo som pokrájala na kocky a spolu s mukou rozmrvila v kuchynskom robote (ručne môžete spraviť pomocou noža alebo prstov). Pridala ostatné suroviny a zamiesila mäkké cesto, ktoré som zabalila do potravinovej fólie a dala chladiť do chladničky na ½ až 1 h (cesto je možné pripraviť aj deň vopred).
-
2
Tekvicu som narúhala na väčšom strúhadle (v kuchynskom robote) trochu osolia a nechala trochu odstať. Zatiaľ zohrejeme rúru na 180 °C.
-
3
Cesto som rozdelila na dve časti - väčšiu a menšiu. Väčšiu časť som rozvaľkala a vyložila do maslom vymastenej formy. Na cesto som nasypala 2 PL detskej krupice.
-
4
Tekvicu som trochu vyžmýkala a premiešala spolu s cukrom, škoricou, muškátovým orieškom a citrónovou kôrou (z bio citróna) (citrónovú kôru pridávajte podľa chuti, nemusí byť v recepte) a vyložila plnku na cesto. Na vrch tekvice som nastrúhala 50 g studeného masla.
-
5
Z druhej časti cesta som urobila mriežku, zo zvyškov ešte aj ozdobné listy.
-
6
Vrch koláča som dobré potrela rozmiešaným žĺtkom s mliekom. Koláč pečieme v rúre cca 40-50 minút do zlatistá. Dobrú chuť.
Vďaka, budem rada ak vyskúšaš, je aj chutný:)
Tiež vyzerá dobre.Nechce sa ti pridať recept?Potešila by si ma.
Určite pridám nabuduce. Bol veľmi doby. Dakujem.
Vďaka, trošku som sa s ním pohrala aby nebola nuda)) aj cesto je veľmi dobré.
Koláčik tvoj vyzerá pekne. Asi tekvica teraz lieta vo vzduchu:) Ja tiež ešte budem z nej piecť, nejaká mi zostala.
Vďaka, jablkový je fajn, budem rada ak skúsiš. Prajem krásny víkend!