Tekvicový koláč

Tekvicový koláč (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Jednoduchý rýchly tekvicový koláčik na spôsob cheesecaku bez sušienkového základu.

14
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu rozkrojíme, vydlabeme jadierka a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme na plech s papierom na pečenie a upečieme domäkka. Takto upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré. Všetky suroviny na tekvicovú zmes spolu dobre zmiešame ručným mixérom.
  2. Všetky suroviny na tvarohovú zmes dobre zmiešame ručným mixérom.
  3. Formu s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie. Do formy striedavo pomocou lyžice nalievame obe zmesi.
  4. Naplnenú formu jemne zarovnáme a dáme piecť (50 minút na 180 °C).
  5. Upečený koláč necháme vychladnúť. Lotus nátierku v kúpeli s horúcou vodou necháme roztopiť. S tekutou nátierkou polejeme vrch koláča. Odložíme do chladničky stuhnúť.
  6. Dobrú chuť.