Tekvicový koláč
Tekvicový koláč (fotorecept)
Autor receptu: katarinalucanova
Jednoduchý rýchly tekvicový koláčik na spôsob cheesecaku bez sušienkového základu.
|
14 porcií |
30 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Tekvicu rozkrojíme, vydlabeme jadierka a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme na plech s papierom na pečenie a upečieme domäkka. Takto upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré.
Všetky suroviny na tekvicovú zmes spolu dobre zmiešame ručným mixérom.
- Všetky suroviny na tvarohovú zmes dobre zmiešame ručným mixérom.
- Formu s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie.
Do formy striedavo pomocou lyžice nalievame obe zmesi.
- Naplnenú formu jemne zarovnáme a dáme piecť (50 minút
na 180 °C).
- Upečený koláč necháme vychladnúť.
Lotus nátierku v kúpeli s horúcou vodou necháme roztopiť.
S tekutou nátierkou polejeme vrch koláča. Odložíme do chladničky stuhnúť.
- Dobrú chuť.