Tekvicové rizoto
Autor receptu: ziziak
Skončila jeseň, keď tekvice dozrievajú sú najkvalitnejšie a je ich hojne. Tekvica je
obľúbená v polievke, cestovinách či ako jednoduché pyré. Kombináciu tekvice a ryže som
objavil u Antoniho Carluccia, jedného z najznámejších talianských gurmánov.
4 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninový vývar ako prvý necháme zovrieť a ponecháme ho na slabom plameni aby nechladol a ani sa nevaril.
- V hlbšej panvici ohrejeme olej a mierne opražíme cibuľu, zeler, feferonku a rozmarín. Neskôr pridáme ryžu a premiešame tak, aby bola ryža obalená olejom. Biele víno a neustále miešame, kým sa víno neodparí. Potom pridáme tekvicu spolu s naberačkou vývaru, stále miešame a varíme, kým vývar nevsiakuje do ryže. Postupne pridávame vývar cca 20 minút, pokiaľ sa ryža neuvarí al dente.
- Po uvarení odstavíme pancivu bokom a vmiešame maslo s parmezánom.