Tekvicové placky
Tekvicové placky so smotanovým dipom
Autor receptu: redakcia
Verte, že ak placky budete ochutnávať pri vyprážaní, na obed vám nezostane ani jedna.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Dužinu tekvice nastrúhame. Šunku nakrájame na tenké pásiky. Jarnú cibuľku očistíme a nasekáme nadrobno.
- Do misy preosejeme múku. Vajíčko rozmiešame v cmare a vlejeme do múky. Dobre premiešame, potom pridáme nastrúhanú tekvicu, nakrájanú šunku, jarnú cibuľku a nastrúhaný syr. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame, aby vznikla hustá zmes.
- Na nepriľnavej panvici zohrejeme trochu oleja. Lyžicou tvarujeme z cesta placky, ktoré pomaly opražíme z oboch strán dozlatista. Hotové placky necháme odkvapkať na papierovej utierke.
- Na dip kyslú smotanu ochutíme korením sumac, osolíme a premiešame.
- Placky chutia veľmi dobre teplé, ale aj na druhý deň ohriate v rúre či v mikrovlnke, takže si ich môžete zobrať trebárs do práce na obed. Vychladnuté placky uložte do zatváracej škatuľky a dip dajte napríklad do zaváraninového pohára alebo malej nádobky.