Tekvicové placky

Tekvicové placky so smotanovým dipom

Autor receptu: redakcia

Verte, že ak placky budete ochutnávať pri vyprážaní, na obed vám nezostane ani jedna.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dužinu tekvice nastrúhame. Šunku nakrájame na tenké pásiky. Jarnú cibuľku očistíme a nasekáme nadrobno.
  2. Do misy preosejeme múku. Vajíčko rozmiešame v cmare a vlejeme do múky. Dobre premiešame, potom pridáme nastrúhanú tekvicu, nakrájanú šunku, jarnú cibuľku a nastrúhaný syr. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame, aby vznikla hustá zmes.
  3. Na nepriľnavej panvici zohrejeme trochu oleja. Lyžicou tvarujeme z cesta placky, ktoré pomaly opražíme z oboch strán dozlatista. Hotové placky necháme odkvapkať na papierovej utierke.
  4. Na dip kyslú smotanu ochutíme korením sumac, osolíme a premiešame.
  5. Placky chutia veľmi dobre teplé, ale aj na druhý deň ohriate v rúre či v mikrovlnke, takže si ich môžete zobrať trebárs do práce na obed. Vychladnuté placky uložte do zatváracej škatuľky a dip dajte napríklad do zaváraninového pohára alebo malej nádobky.