Tekvicové koláčiky
Tekvicové koláčiky

Tekvicové koláčiky s vanilkovým krémom

Tomáš Klus
šéfkuchár reštaurácie Brasserie La Marina v Bratislave, 8. novembra 2019
Tekvicové koláčiky s vanilkovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10-12 minút
na 175 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1,5 hrnčeka (z upečenej a rozmixovanej tekvice)
2 ks
3 hrnčeky
1 KL
1 KL
1 KL
1 KL
1,5 PL
1/2 KL
1/2 KL
3/4 hrnčeka
Krém:
1 ks
2 PL
1 KL
2 hrnčeky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv dohladka rozšľaháme olej s cukrom. Potom pridáme tekvicové pyré, vajíčka a vyšľaháme dohladka. Potom pridáme múku, Heru, soľ, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, vanilkový extrakt, mletú škoricu, zázvor, klinčeky a na miernom stupni dohladka vyšľaháme.

  2. 2

    Cesto lyžičkou dávkujme kôpky na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 10–12 minút. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Krém: Z bielka vyšľaháme sneh, pridáme mlieko, vanilkový extrakt a pohár práškového cukru. Druhý pohár cukru pomaly primiešavame, kým sa nevytvorí ľahká a tvarovateľná hmota. Krém cukrárenským vrecúškom vytláčame na spodnú stranu koláčikov, prikryjeme ďalším koláčikom a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: