Tekvicová roláda

Tekvicová roláda

Autor receptu: katarinalucanova

Výborná roláda z tekvice hokkaido s orieškami, perníkovým korením a škoricovým krémom.

16
porcií
30 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Postup

  1. Tekvicu hokkaido rozkrojíme, vydlabeme jadierka a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme na papier na pečenie a upečieme domäkka. Takto upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré.
  2. Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame pyré, zľahka premiešame. Postupne pridáme aj ostatné suroviny na cesto a dobre premiešame. Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 5minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
  3. Po upečení odstránime kôru z upečeného plátu. Opatrne stiahneme papier, jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.
  4. Krém: Mascarpone, smotanu a škoricový cukor vyšľaháme spolu na hustý hladký krém.
  5. Dokončenie: Vychladený plát potrieme džemom, na džem rovnomerne nasypeme nasekané orechy. Navrstvíme rovnomerne časť krému. Roládu pomocou papiera stočíme. Necháme v chlade zatuhnúť a nakoniec roládu obtrieme a ozdobíme zvyšným krémom.