Krémová tekvicová polievka

Tekvicová polievka s bryndzou

Autor receptu: redakcia

45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu rozrežeme na polovicu, vydlabeme, umyjeme a pokrájame na malé kocky (spolu so šupkou). Očistenú mrkvu i zemiaky pokrájame na menšie kocky a cibuľu nasekáme nadrobno.
  2. V hrnci zahrejeme maslo a olej a pridáme cibuľu. Smažíme do sklovita. Potom prisypeme zeleninu (mrkvu, tekvicu aj zemiaky), osolíme, okoreníme a zaprášime škoricou a všetko spolu ešte pár minút restujeme. Zalejeme vodou, zakryjeme a spolu varíme zhruba 30 minút.
  3. Horúcu polievku ocukríme, rozmixujeme do krémova tyčovým mixérom a podávame posypanú rozmrvenou bryndzou.