Tekvicová paštéta
Tekvicová paštéta s domácou brioškou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
20+10 minút na 185-195 °C |
Postup- Umytú tekvicu pečieme 20 minút na teplote asi 185 °C. Po upečení zbavíme tekvicu šupky a pomelieme v mlynčeku na mäso. Vypracujeme spolu s maslom na paštétovú konzistenciu. Dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.
- Briošky: Do vlažnej vody pridáme droždie a cukor a necháme vykvasiť. Zmiešame suché ingrediencie a potom pridáme kvások. Necháme kysnúť asi 30 minút. Vypracujeme asi 30-gramové guľôčky, ktoré necháme odpočinúť 10 minút. Pečieme na teplote 195 °C asi 15 minút.
- Paštétu vložíme do misiek, ozdobíme tekvicovými semienkami a podávame s domácou brioškou.
|