Tekvicová paštéta

Tekvicová paštéta s domácou brioškou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
20+10 minút
na 185-195 °C

Postup

  1. Umytú tekvicu pečieme 20 minút na teplote asi 185 °C. Po upečení zbavíme tekvicu šupky a pomelieme v mlynčeku na mäso. Vypracujeme spolu s maslom na paštétovú konzistenciu. Dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.
  2. Briošky: Do vlažnej vody pridáme droždie a cukor a necháme vykvasiť. Zmiešame suché ingrediencie a potom pridáme kvások. Necháme kysnúť asi 30 minút. Vypracujeme asi 30-gramové guľôčky, ktoré necháme odpočinúť 10 minút. Pečieme na teplote 195 °C asi 15 minút.
  3. Paštétu vložíme do misiek, ozdobíme tekvicovými semienkami a podávame s domácou brioškou.