Tavuk şiş kebap (Kurací kebap)

Autor receptu: nazarboncuk

Urobte si leto v decembri alebo ako u nás (ešte) ignorujeme vianočné pečenie :)

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zo surovín vymiešame marinádu, do ktorej vložíme mäso nakrájané na kocky a necháme v chladničke do druhého dňa.
  2. Kuracie kúsky potom napichneme na špajličky alebo grilovacie ihly a šup s nimi na rozpálený gril. Pridáme na kolieska nakrájanú cuketu, baklažán, paradajky, papriku, všetku zeleninu čo nájdeme doma. Zeleninu jemne potrieme olivovým olejom a pridáme na gril.
  3. Na grile opečieme aj krajce chleba /aj starého keď ho nikto nechce jesť/. Typickým šalátom, ktorý sa podáva s kebapom je červená cibuľa, hromada petržlenu, kúsky citróna, reďkovka, všetko posypané sumakom. Ale v podstate akýkoľvek šalát je dobrý! :)