Tavuk şiş kebap (Kurací kebap)
Autor receptu: nazarboncuk
Urobte si leto v decembri alebo ako u nás (ešte) ignorujeme vianočné pečenie :)
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zo surovín vymiešame marinádu, do ktorej vložíme mäso nakrájané na kocky a necháme v chladničke do druhého dňa.
- Kuracie kúsky potom napichneme na špajličky alebo grilovacie ihly a šup s nimi na rozpálený gril. Pridáme na kolieska nakrájanú cuketu, baklažán, paradajky, papriku, všetku zeleninu čo nájdeme doma. Zeleninu jemne potrieme olivovým olejom a pridáme na gril.
- Na grile opečieme aj krajce chleba /aj starého keď ho nikto nechce jesť/. Typickým šalátom, ktorý sa podáva s kebapom je červená cibuľa, hromada petržlenu, kúsky citróna, reďkovka, všetko posypané sumakom. Ale v podstate akýkoľvek šalát je dobrý! :)