Tatarák z cukety

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup


  1. Očistenú cuketu rozpolíme, zrniečka vyberieme a cuketu najemno postrúhame. Cibuľu nakrájame najemno a speníme na oleji. Potom pridáme postrúhanú cuketu, červenú a žltú papriku nakrájanú na kocky, tenké plátky nakrájaného cesnaku a čili papričku.

  2. Dochutíme soľou, korením a na miernom plameni dusíme asi 5 minút do polomäkka. Odstavíme a do teplej masy prisypeme najemno postrúhaný syr. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a premiešame, aby sa zmes dobre spojila.

  3. Tatarák môžeme podávať za tepla aj za studena na olejovej alebo suchej hrianke potretej cesnakom. Podávame so svetlým pivom.