Tatarák z cukety
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
Očistenú cuketu rozpolíme, zrniečka vyberieme a cuketu najemno postrúhame. Cibuľu nakrájame najemno a speníme na oleji. Potom pridáme postrúhanú cuketu, červenú a žltú papriku nakrájanú na kocky, tenké plátky nakrájaného cesnaku a čili papričku.
Dochutíme soľou, korením a na miernom plameni dusíme asi 5 minút do polomäkka. Odstavíme a do teplej masy prisypeme najemno postrúhaný syr. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a premiešame, aby sa zmes dobre spojila.
Tatarák môžeme podávať za tepla aj za studena na olejovej alebo suchej hrianke potretej cesnakom. Podávame so svetlým pivom.
|