Taštičky z lístkového cesta s fazuľou, pórom, olivami a so syrom

Branislav Krestián
šéfkuchár hotela Čingov v Smižanoch, 23. marca 2010
Taštičky z lístkového cesta s fazuľou, pórom, olivami a so syrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

400 g
200 g
200 g
50 g
200 g
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme na tenučké pláty, pokrájame na štvorčeky. Do ich stredu dáme vopred pripravenú zmes z uvarenej fazule, póru, pokrájaných olív, syra, vaejc a korenín. Štvorček preložíme, konce spojíme a zatlačíme jemne vidličkou.

  2. 2

    Dáme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre pri teplote zhruba 180 stupňov asi 20 minút.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Bazalka, saturejka, majorán či kôpor pôsobia proti nadúvaniu. Strukovinovým jedlám navyše dodávajú bylinkovú vôňu a chuť. Najlepšie sú čerstvé rovno zo záhonu.

Diskusia k receptu

vcelka
Tak toto je super, jednoduché, dokonalé a tie taštičky môžu mať rôzny tvar - kolieska, trojuholníčky a inú geometriu...