Tartar z kreviet s kaparami

Autor receptu: redakcia

Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na svojich hostí urobiť dojem a pritom sa neprehrešiť proti pravidlám zdravej výživy, nech siahne po krevetách.

4
porcie
20 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tartar: Krevety olúpeme a povaríme v zeleninovom vývare asi 1 minútu a necháme vychladnúť. Nasekáme a zmiešame s jemne nasekanou cibuľkou a na jemno nasekanými kaparami a koriandrom. Dochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a čiernym korením.
  2. Rajčinový šalát: Olúpané rajčiny nakrájame na drobno a zmiešame s olivami. Dochutíme olivovým olejom, bielym balzamikom, soľou a čiernym korením.
  3. Omáčka: Smotanu zredukujeme asi o 1/3 a zmiešame s wasabi.
  4. Náš tip: Namiesto kreviet môžeme použiť aj niektorú bielu rybu.