Tartar z kreviet s kaparami
Autor receptu: redakcia
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na svojich hostí urobiť dojem a pritom sa neprehrešiť proti pravidlám zdravej výživy, nech siahne po krevetách.
4 porcie |
20 minút príprava |
1 minút tepelná úprava |
Postup
- Tartar: Krevety olúpeme a povaríme v zeleninovom vývare asi 1 minútu a necháme vychladnúť. Nasekáme a zmiešame s jemne nasekanou cibuľkou a na jemno nasekanými kaparami a koriandrom. Dochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a čiernym korením.
- Rajčinový šalát: Olúpané rajčiny nakrájame na drobno a zmiešame s olivami. Dochutíme olivovým olejom, bielym balzamikom, soľou a čiernym korením.
- Omáčka: Smotanu zredukujeme asi o 1/3 a zmiešame s wasabi.
- Náš tip: Namiesto kreviet môžeme použiť aj niektorú bielu rybu.