Tartaletky
Tartaletky

Tartaletky s ovocím

simi711 - bez fotkysimi711, 18. januára 2020
Tartaletky s ovocím
Foto: simi711

Chutné, nenáročné na prípravu, inšpirácia internet.

10
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
150 g
50 g
45 g
 štipka
 pár kvapiek
Želé z lesného ovocia:
250 - 350 g (alebo maliny)
3 g
15 ml
Citrónový mascarpone krém:
100 g
200 ml
1 PL (lemon curd)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie na tartaletky spolu zmiešame, zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Do formičiek na tartaletky alebo muffiny dáme cesto, popicháme vidličkou, dáme papierové košíčky a do košíčkov dáme fazuľu - slepé pečenie. Dáme piecť. Po 10 minútach odstránime papierové košíčky a tartaletky dopečieme.

  2. 2

    Príprava želé: Želatínu zalejeme v miske vodou a necháme napučať. Ovocie dáme do kastróla, pridáme 2 PL vody, dáme na sporák povariť. Keď je rozvarené, prepasírujeme cez sitko, pridáme podľa chuti cukor a povaríme tak, aby sme získali 150 g ovocnej šťavy, pridáme želatínu a miešame do rozpustenia želatíny. Nalejeme do muffinovej silikónovej formy s necháme stuhnúť.

  3. 3

    Z ingrediencii na mascarpone krém vyšľahaním všetkých ingrediencii pripravíme krém. Dno tartaletiek potrieme tenkou vrstvou rozpustenej bielej čokolády, dáme tenšiu vrstvu krému, na krém koliesko želé a na želé dáme krém, ozdobíme ovocím.

    Tartaletky s ovocím  - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, fotogenický a jistě chutný zákusek. Jsi šikulka!
izabella929
@simi711 ,vyzerajú lákavo..) na tomto jednoduchom pečivku sa dá vyskúšať naša fantázia v zdobení, je tam široká škála použitia krémov a hlavne ovocia..keď som ich pripravovala na jednu oslavu, kde bolo veľa detí, som pridávala aj ovocné cukríky a vykrajovala aj rôzne tvary zo želé..proste paráda kde sa dá vyhrať..)
simi711
Tieto sú zaujímavé tým, že pod krémom je chutné želé, ktoré ich robí osviežujúcimi a chutnejšimi.