Foto: simi711
Chutné, nenáročné na prípravu, inšpirácia internet.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
100 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
45 g |
|
štipka |
|
pár kvapiek |
|
Želé z lesného ovocia: | |
250 - 350 g (alebo maliny) |
|
3 g |
|
15 ml |
|
Citrónový mascarpone krém: | |
100 g |
|
200 ml |
|
1 PL (lemon curd) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie na tartaletky spolu zmiešame, zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Do formičiek na tartaletky alebo muffiny dáme cesto, popicháme vidličkou, dáme papierové košíčky a do košíčkov dáme fazuľu - slepé pečenie. Dáme piecť. Po 10 minútach odstránime papierové košíčky a tartaletky dopečieme.
- 2
Príprava želé: Želatínu zalejeme v miske vodou a necháme napučať. Ovocie dáme do kastróla, pridáme 2 PL vody, dáme na sporák povariť. Keď je rozvarené, prepasírujeme cez sitko, pridáme podľa chuti cukor a povaríme tak, aby sme získali 150 g ovocnej šťavy, pridáme želatínu a miešame do rozpustenia želatíny. Nalejeme do muffinovej silikónovej formy s necháme stuhnúť.
- 3
Z ingrediencii na mascarpone krém vyšľahaním všetkých ingrediencii pripravíme krém. Dno tartaletiek potrieme tenkou vrstvou rozpustenej bielej čokolády, dáme tenšiu vrstvu krému, na krém koliesko želé a na želé dáme krém, ozdobíme ovocím.
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu