Veľmi jednoduchý šalátik z tarhone. U nás musí byť na každej oslave.
5-10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 g |
|
1 bal. (mrazená) |
|
1 konzerva |
|
400 g (alebo tatárska omáčka) |
|
4 ks (uvarené natvrdo) |
|
(podľa chuti) |
|
Zálievka: | |
4 PL |
|
1-2 PL |
|
2 PL |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Uvaríme tarhoňu podľa návodu.
- 2
Do hrnčeka dáme suroviny na zálievku a privedieme ju k varu. Odstavíme a necháme vychladnúť.
- 3
Do misy dáme mrazenú zeleninu, ktorú vopred nerozmrazujem (ja dávam zmes mrkva, hrášok, kukurica), na ňu ostatné suroviny a uvarenú tarhoňu. Šampiňóny si môžeme pokrájať na drobnejšie.
- 4
Keď zálievka vychladne, tak ju vylejeme na šalát, premiešame. Nakoniec pridáme majonézu alebo tatársku omáčku.
- 5
Na vrch ako ozdoba sa dáva vajíčko uvarené natvrdo nakrájané na kolieska, ale ja si ho niekedy nakrájam na kocky a vmiešam ho do šalátu.
Tiež šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vôbec netreba zapariť.. šalát je na studeno. Takže všetko krásne spolu sadne... studená zelenina, tepla tarhoňa, vychladená omáčka a nakoniec studena tatarka.. je lepšie keď sa šalát robí den vopred . Krásne sa spoja všetky chute...
Vôbec nie, ja si dám zeleninu ako prvú do misky, a kým si všetko pripravím sa rozmrazi... a šalát sa podáva studený, najlepšie na druhý deň tak dovtedy sa všetky chute spolu spoja a je to mňamka .. moja kolegyňa ho uz druhý rok robí na Vianoce miesto zemiakového šalátu...
Keď som písala recept tak šalát uz zmizol