Tarhoňový šalát
Tarhoňový šalát

Tarhoňový šalát

prosiska - bez fotkyprosiska, 13. júla 2020

Veľmi jednoduchý šalátik z tarhone. U nás musí byť na každej oslave.

5-10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

400 g
1 bal. (mrazená)
1 konzerva
400 g (alebo tatárska omáčka)
4 ks (uvarené natvrdo)
(podľa chuti)
Zálievka:
4 PL
1-2 PL
2 PL
4 PL
4 PL
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme tarhoňu podľa návodu.

  2. 2

    Do hrnčeka dáme suroviny na zálievku a privedieme ju k varu. Odstavíme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Do misy dáme mrazenú zeleninu, ktorú vopred nerozmrazujem (ja dávam zmes mrkva, hrášok, kukurica), na ňu ostatné suroviny a uvarenú tarhoňu. Šampiňóny si môžeme pokrájať na drobnejšie.

  4. 4

    Keď zálievka vychladne, tak ju vylejeme na šalát, premiešame. Nakoniec pridáme majonézu alebo tatársku omáčku.

  5. 5

    Na vrch ako ozdoba sa dáva vajíčko uvarené natvrdo nakrájané na kolieska, ale ja si ho niekedy nakrájam na kocky a vmiešam ho do šalátu.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pre mňa lepšia voľba ako klasický zemiakový šalát. Musím v dohľadnej dobe vyskúšať. Bodol by obrázok, ale ak šalát spravím, obrázok budem mať doma :-)
@marienka44 (15.7.2020 12:47)

vôbec netreba zapariť.. šalát je na studeno. Takže všetko krásne spolu sadne... studená zelenina, tepla tarhoňa, vychladená omáčka a nakoniec studena tatarka.. je lepšie keď sa šalát robí den vopred . Krásne sa spoja všetky chute...