Tarhoňový šalát

Tarhoňový šalát

Autor receptu: prosiska

Veľmi jednoduchý šalátik z tarhone. U nás musí byť na každej oslave.

5-10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme tarhoňu podľa návodu.
  2. Do hrnčeka dáme suroviny na zálievku a privedieme ju k varu. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  3. Do misy dáme mrazenú zeleninu, ktorú vopred nerozmrazujem (ja dávam zmes mrkva, hrášok, kukurica), na ňu ostatné suroviny a uvarenú tarhoňu. Šampiňóny si môžeme pokrájať na drobnejšie.
  4. Keď zálievka vychladne, tak ju vylejeme na šalát, premiešame. Nakoniec pridáme majonézu alebo tatársku omáčku.
  5. Na vrch ako ozdoba sa dáva vajíčko uvarené natvrdo nakrájané na kolieska, ale ja si ho niekedy nakrájam na kocky a vmiešam ho do šalátu.