Tarhoňový šalát
Tarhoňový šalát
Autor receptu: prosiska
Veľmi jednoduchý šalátik z tarhone. U nás musí byť na každej
oslave.
5-10 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Uvaríme tarhoňu podľa návodu.
- Do hrnčeka dáme suroviny na zálievku a privedieme ju k varu. Odstavíme a necháme vychladnúť.
- Do misy dáme mrazenú zeleninu, ktorú vopred nerozmrazujem (ja dávam zmes mrkva, hrášok, kukurica), na ňu ostatné suroviny a uvarenú tarhoňu. Šampiňóny si môžeme pokrájať na drobnejšie.
- Keď zálievka vychladne, tak ju vylejeme na šalát, premiešame. Nakoniec pridáme majonézu alebo tatársku omáčku.
- Na vrch ako ozdoba sa dáva vajíčko uvarené natvrdo nakrájané na kolieska, ale ja si ho niekedy nakrájam na kocky a vmiešam ho do šalátu.