Tarhoňové „rizoto“ s kuracím mäsom
Foto: milly18
Suroviny
500 g |
|
4-6 strúčikov |
|
500 g mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) |
|
|
|
|
|
|
|
400 g |
|
250 ml |
|
2 bal. (v črievku) |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Dáme variť tarhoňu podľa návodu na obale. Kým sa tarhoňa varí, pripravíme omáčku.
- 2
Na olivovom oleji opražíme prelisovaný alebo nadrobno nakrájaný cesnak. Keď je už zlatistý, pridáme mrazenú zeleninku (je jedno akú - podľa toho čo máte doma) a podusíme. Osolíme a okoreníme (ja vždy namiesto korenia používam chilli).
- 3
Zmes zalejeme smotanou na varenie a pridáme 2 tavené syry v črievku, napr. Bambino. Povaríme a pridáme cca dve lyžice obyčajného masla.
- 4
Varíme pokiaľ nie je zeleninka mäkká ako máme radi a aj hustotu omáčky si stanovte každý podľa chuti. Nakoniec scedíme uvarenú tarhoňu a vmiešame ju do pripravenej omáčky a niečo ako rizoto je hotové.
- 5
Kuracie mäso pripravíme osobitne (aj nemusí byť, ja som ho robila, aby bolo jedlo pre manžela sýtejšie). Naklepeme, len osolíme a okoreníme a na olivovom oleji z oboch strán opečieme.
Tiež tarhoňa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu