Tarhoňové „rizoto“ s kuracím mäsom

milly18 - bez fotkymilly18, 24. apríla 2020
Tarhoňové „rizoto“ s kuracím mäsom
Foto: milly18

Suroviny

500 g
4-6 strúčikov
500 g mrazená (mrkva, hrášok, kukurica)
400 g
250 ml
2 bal. (v črievku)
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme variť tarhoňu podľa návodu na obale. Kým sa tarhoňa varí, pripravíme omáčku.

  2. 2

    Na olivovom oleji opražíme prelisovaný alebo nadrobno nakrájaný cesnak. Keď je už zlatistý, pridáme mrazenú zeleninku (je jedno akú - podľa toho čo máte doma) a podusíme. Osolíme a okoreníme (ja vždy namiesto korenia používam chilli).

  3. 3

    Zmes zalejeme smotanou na varenie a pridáme 2 tavené syry v črievku, napr. Bambino. Povaríme a pridáme cca dve lyžice obyčajného masla.

  4. 4

    Varíme pokiaľ nie je zeleninka mäkká ako máme radi a aj hustotu omáčky si stanovte každý podľa chuti. Nakoniec scedíme uvarenú tarhoňu a vmiešame ju do pripravenej omáčky a niečo ako rizoto je hotové.

  5. 5

    Kuracie mäso pripravíme osobitne (aj nemusí byť, ja som ho robila, aby bolo jedlo pre manžela sýtejšie). Naklepeme, len osolíme a okoreníme a na olivovom oleji z oboch strán opečieme.

Recept je zaradený do kategórií:
Cestoviny, Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre