Tarhoňa
Tarhoňové „rizoto“ s kuracím mäsom
Autor receptu: milly18
Postup- Dáme variť tarhoňu podľa návodu na obale. Kým sa tarhoňa varí, pripravíme omáčku.
- Na olivovom oleji opražíme prelisovaný alebo nadrobno nakrájaný cesnak. Keď je už zlatistý, pridáme mrazenú zeleninku (je jedno akú - podľa toho čo máte doma) a podusíme. Osolíme a okoreníme (ja vždy namiesto korenia používam chilli).
- Zmes zalejeme smotanou na varenie a pridáme 2 tavené syry v črievku, napr. Bambino. Povaríme a pridáme cca dve lyžice obyčajného masla.
- Varíme pokiaľ nie je zeleninka mäkká ako máme radi a aj hustotu omáčky si stanovte každý podľa chuti.
Nakoniec scedíme uvarenú tarhoňu a vmiešame ju do pripravenej omáčky a niečo ako rizoto je hotové.
- Kuracie mäso pripravíme osobitne (aj nemusí byť, ja som ho robila, aby bolo jedlo pre manžela sýtejšie).
Naklepeme, len osolíme a okoreníme a na olivovom oleji z oboch strán opečieme.
|