Tarhoňa

Tarhoňové „rizoto“ s kuracím mäsom

Autor receptu: milly18

Suroviny

Postup

  1. Dáme variť tarhoňu podľa návodu na obale. Kým sa tarhoňa varí, pripravíme omáčku.
  2. Na olivovom oleji opražíme prelisovaný alebo nadrobno nakrájaný cesnak. Keď je už zlatistý, pridáme mrazenú zeleninku (je jedno akú - podľa toho čo máte doma) a podusíme. Osolíme a okoreníme (ja vždy namiesto korenia používam chilli).
  3. Zmes zalejeme smotanou na varenie a pridáme 2 tavené syry v črievku, napr. Bambino. Povaríme a pridáme cca dve lyžice obyčajného masla.
  4. Varíme pokiaľ nie je zeleninka mäkká ako máme radi a aj hustotu omáčky si stanovte každý podľa chuti. Nakoniec scedíme uvarenú tarhoňu a vmiešame ju do pripravenej omáčky a niečo ako rizoto je hotové.
  5. Kuracie mäso pripravíme osobitne (aj nemusí byť, ja som ho robila, aby bolo jedlo pre manžela sýtejšie). Naklepeme, len osolíme a okoreníme a na olivovom oleji z oboch strán opečieme.