Tarhoňové ragú (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Tento recept je môj vlastný.Je to vlastne rizoto,ale nie z ryže ale z tarhone.Tarhoňu máme veľmi radi a preto tento recept je u nás vítaný.
Teraz už častejšie robíme z tarhone ako z ryže.
5 porcií |
60 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Ingrediencie: bravčové mäso,cibuľa.huby,zelenina / mám mrazenú,aj svoje huby zamrazené /,paprika sladká,korenie,soľ,olej,tarhoňa.
- Cibuľku pokrájam na drobno a osmahnem na oleji do sklovita.
- Na ňu pridám,umyté a pokrájané mäso na kocky,aby sa zatiahlo.Potom posolím a pridám červenú mletú papriku a trochu mletého čierneho korenia.Keď sa mäso udusí vo vlastnej šťave,pridám horúcu vodu,alebo vývar a nechám pomaly dusiť,kým mäsko nezmäkne.
- Medzi tým si na cibuľke a oleji osmažím huby.Je to zmes húb ktoré sme s manželom nazbierali a zamrazili.
- K hubám pridám mrazenú zeleninu.Je to mexická zmes,ktorá je celkom dobre ochutená.Toto spolu prehrejem asi tak 10 minút.
- Medzi tým si dám na oleji usmažiť dva hrnčeky tarhone /suchú/ nenamáčať ani nepremývať ako ryžu!Ona na oleji musí dostať peknú rúžovú až hnedastú farbu.Posolím a zalejem zase dvomi hrnčekami vody.Plameň stíšim a takto ju nechám dusiť do mäkka.Hotová je vtedy,ak sa nelepí a pekne delí.
- Tu je už výsledok.Uvarená tarhoňa.
- Premiešam ju spolu s mäsom a zeleninovou zmesou.
- Podávam s cviklou a šalátom.