Tarhoňa

Tarhoňoto s klobáskou

Autor receptu: mdlenka

Rýchle a jednoduché jedlo.

1
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Klobásu nakrájam na kolieska a dám do kastrólika opiecť. Ak je v nej málo tuku, pridám bravčovú masť.
  2. Keď sa klobáska opečie, pridám na polkolieska nakrájanú cibuľu a nechám speniť.
  3. Prisypem tarhoňu a opekám, kým nezmení farbu.
  4. Zalejem cca 250-300 ml vody a varím, kým tarhoňa nezmäkne. Občas zamiešam, keď je vody málo, prilejem, keď mnoho, nechám odpariť. Podľa potreby ochutím soľou, čiernym korením a chilli.
  5. Konzumujem podľa sezóny s hlávkovým/ľadovým/uhorkovým šalátom alebo kyslými uhorkami. Dobrú chuť!