Tarhoňa
Tarhoňoto s klobáskou
Autor receptu: mdlenka
Rýchle a jednoduché jedlo.
1 porcia |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Klobásu nakrájam na kolieska a dám do kastrólika opiecť. Ak je v nej málo tuku, pridám bravčovú masť.
- Keď sa klobáska opečie, pridám na polkolieska nakrájanú cibuľu a nechám speniť.
- Prisypem tarhoňu a opekám, kým nezmení farbu.
- Zalejem cca 250-300 ml vody a varím, kým tarhoňa nezmäkne. Občas zamiešam, keď je vody málo, prilejem, keď mnoho, nechám odpariť. Podľa potreby ochutím soľou, čiernym korením a chilli.
- Konzumujem podľa sezóny s hlávkovým/ľadovým/uhorkovým šalátom alebo kyslými uhorkami. Dobrú chuť!