Tarhoňa zapečená s nivou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Zapečené cestoviny sú u nás pomerne častým jedlom. Ale stačí zmeniť ich tvar a už je to čosi iné, zaujímavejšie.

20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tarhoňu uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.
  2. Na kocky nakrájanú slaninu vyškvaríme, pridáme narezanú cibuľu a krátko opražíme.
  3. Vmiešame tarhoňu.
  4. Pridáme rozdrobenú nivu.
  5. Potom pridáme vajcia, sekanú vňať, korenie a dobre premiešame.
  6. Formu na srnčí chrbát dobre vymažeme tukom a zmes do nej uložíme.
  7. Pečieme na 180 °C asi 40 minút.
  8. Potom necháme trocha vychladnúť a opatrne vyklopíme na dosku.
  9. Krájame na asi 3 cm kusy. Podávame so šalátom.