Tarhoňa zapečená s nivou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Zapečené cestoviny sú u nás
pomerne častým jedlom. Ale
stačí zmeniť ich tvar a už je to
čosi iné, zaujímavejšie.
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Tarhoňu uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.
- Na kocky nakrájanú slaninu vyškvaríme, pridáme narezanú cibuľu a krátko opražíme.
- Vmiešame tarhoňu.
- Pridáme rozdrobenú nivu.
- Potom pridáme vajcia, sekanú vňať, korenie a dobre premiešame.
- Formu na srnčí chrbát dobre vymažeme tukom a zmes do nej uložíme.
- Pečieme na 180 °C asi 40 minút.
- Potom necháme trocha vychladnúť a opatrne vyklopíme na dosku.
- Krájame na asi 3 cm kusy.
Podávame so šalátom.