Talianske chlebíčky
Autor receptu: carpinus
Recept pochádza od mojej starej mamy a pôvodne zrejme z oblasti Talianska, kde za prvej svetovej vojny bojoval môj pradedo, ktorý ho odtiaľto priniesol. Pravé talianske chlebíčky sa pripravujú zo slučích čriev(Sluka lesná- vták, poľovný druh).
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si kuracie pečienky dôkladne umyjeme, potom ich s nožíkom na doske naškrabeme ( poprípade pomixujeme s ručným mixérom) tak, aby nám vznikla kašovitá jemná masa.
- Do tejto masy pridáme dve celé vajcia, nasekanú petržlenovú vňať a podľa chuti osolíme a okoreníme a celé to poriadne premiešame, čím nám vznikne masa na chleby.
- Tmavý chlieb nakrájame na krajce a začneme ho piecť na panvici na oleji, pričom na vrchnú stranu chleba natrieme asi 1 cm vrstvu pripravenej masy. Po upečení spodnej časti chlieb prevrátime na druhú stranu s masou, a ďalej pečieme asi 3 minúty. Podávame najlepšie so zeleninovým šalátom, alebo len tak k pivu.