Zeleninová polievka

Talianska zeleninová polievka minestrone s cestovinou a parmezánom

Autor receptu: redakcia

Premeňte svoju zimnú kuchyňu na výbornú taliansku reštauráciu. Aj u vás doma môže rozvoniavať výborná polievka minestrone.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do horúceho zeleninového vývaru prilejeme paradajkové pyré a varíme asi 20 minút na miernom ohni.
  2. Paradajky na koncoch narežeme do tvaru kríža, sparíme vriacou vodou, ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrá­jame na väčšie kocky. Fazuľu scedíme a prepláchneme pod tečúcou vo­dou. Pór aj stonkový zeler očistíme a nakrájame na 0,5 cm kúsky.
  3. V mierne osolenej vode uvaríme cestoviny podľa návodu na obale.
  4. Medzitým na panvici nasucho opra­žíme múku, odstavíme a pridáme trochy vody a rozmiešame dohladka na kašu, ktorú pri­miešame do polievky. Pridáme mrkvu, pór, zeler a nakoniec fazuľu s para­dajkami. Zeleninu by sme nemali roz­variť. Podľa chuti môžeme ku koncu varenia pridať kapary, trochu bieleho vína, čerstvé lístky bazalky alebo petržlenovej vňate.
  5. Dochutíme soľou a čerstvo zo­mletým čiernym korením. Podávame s uvarenými cestovinami a posypané čerstvo na­ strúhaným parmezánom.