Zeleninová polievka
Talianska zeleninová polievka minestrone s cestovinou a parmezánom
Autor receptu: redakcia
Premeňte svoju zimnú kuchyňu na výbornú taliansku reštauráciu.
Aj u vás doma môže rozvoniavať výborná polievka minestrone.
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Do horúceho zeleninového vývaru prilejeme paradajkové pyré a varíme asi 20 minút na miernom ohni.
- Paradajky na koncoch narežeme do tvaru kríža, sparíme vriacou vodou, ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na väčšie kocky. Fazuľu scedíme a prepláchneme pod tečúcou vodou. Pór aj stonkový zeler očistíme a nakrájame na 0,5 cm kúsky.
- V mierne osolenej vode uvaríme cestoviny podľa návodu na obale.
- Medzitým na panvici nasucho opražíme múku, odstavíme a pridáme trochy vody a rozmiešame dohladka na kašu, ktorú primiešame do polievky. Pridáme mrkvu, pór, zeler a nakoniec fazuľu s paradajkami. Zeleninu by sme nemali rozvariť. Podľa chuti môžeme ku koncu varenia pridať kapary, trochu bieleho vína, čerstvé lístky bazalky alebo petržlenovej vňate.
- Dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Podávame s uvarenými cestovinami a posypané čerstvo na strúhaným parmezánom.