Tagliatelle s jelením ragú a sušenými slivkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Jelenie ragú: Jelenie mäso očistíme a nakrájame na drobné kocky. Zeleninu pomelieme a orestujeme na oleji, pridáme mäso a všetko opečieme. Nalejeme červené víno a zredukujeme, pridáme lúpané rajčiny, bylinky, marmeládu a sušené slivky. Dochutíme soľou, čerstvým čiernym korením a pomaly varíme asi 50 minút.
- Tagliatelle: Hladkú múku nasypeme na kôpku, v strede si vytvoríme jamku, do ktorej nalejeme vajce rozmiešané s vodou a olejom. Osolíme a pomaly primiešavame do vajec múku, až máme hotové cesto. Cesto dôkladne prehnetieme a necháme odpočinúť v chladničke asi 1 hodinu.
- Cesto vyvaľkáme, niekoľkokrát preložíme a nakrájame na pásiky široké asi pol centimetra. Cestoviny varíme v osolenej vode asi 4 minúty a nasypeme do jelenieho ragú. Krátko povaríme, posypeme parmezánom a podávame.
|