Tagliatelle s jelením ragú a sušenými slivkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jelenie ragú: Jelenie mäso očistíme a nakrájame na drobné kocky. Zeleninu pomelieme a orestujeme na oleji, pridáme mäso a všetko opečieme. Nalejeme červené víno a zredukujeme, pridáme lúpané rajčiny, bylinky, marmeládu a sušené slivky. Dochutíme soľou, čerstvým čiernym korením a pomaly varíme asi 50 minút.
  2. Tagliatelle: Hladkú múku nasypeme na kôpku, v strede si vytvoríme jamku, do ktorej nalejeme vajce rozmiešané s vodou a olejom. Osolíme a pomaly primiešavame do vajec múku, až máme hotové cesto. Cesto dôkladne prehnetieme a necháme odpočinúť v chladničke asi 1 hodinu.
  3. Cesto vyvaľkáme, niekoľkokrát preložíme a nakrájame na pásiky široké asi pol centimetra. Cestoviny varíme v osolenej vode asi 4 minúty a nasypeme do jelenieho ragú. Krátko povaríme, posypeme parmezánom a podávame.