Tagliatelle Gusto Divino

Autor receptu: patrick

Tento recept je môj výmysel ale spojenie jednotlivých chutí dáva neuveriteľný výsledok. Pre milovníkov Talianskej kuchyne ako som ja určite dobrý recept :-)

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dáme si variť vodu na cestoviny, ktorú dobre osolíme, medzi tým si na väčšej panvici opražíme nadrobno nasekanú šalotku s cesnakom do sklovita na olivovom oleji.
  2. Potom pridáme nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a pridáme tymián (môže byť aj sušený, tymián a šampiňóny sú veľký kamaráti :-) )
  3. Medzi tým nám už vrie voda na cestoviny tak ich do nej dáme a uvaríme podľa návodu na obale. Posledné 2-3 minúty ako sa nám varia cestoviny k nim pridáme na drobné hlavičky rozobratú brokolicu a uvaríme spolu s cestovinami.
  4. Do panvice kde sa nám huby už trochu opražili pridáme na kúsky nakrájané kuracie prsia a opäť osolíme a okoreníme. Keď máme mäso skoro hotové tak pridáme špenát ktorý sparíme a pridáme smotanu a ricottu ktorú tu roztopíme.
  5. Cestoviny scedíme ale odložíme si trochu vody v ktorej sa varili. Pridáme ich do panvice k omáčke a ak máme omáčku príliš hustú tak ju zriedime vodou v ktorej sme varili cestoviny ktorú sme si odložili a dobre všetko spolu premiešame.
  6. Podávame zasnežené nastrúhaným Pecorinom a môžeme pridať aj lístky čerstvej bazalky, ktorú som teraz bohužiaľ nemal