Foto: amilio
môj krstný otec ju volal: konečne rezne:-)) To preto že sa z nej najedol viac ako z rezňov:-)
porcií
príprava
Postup
-
1
Dúfam že som ingrediencie podal všetky:-) Základom je umyť koleno, dáme ho 5l tlakového hrnca a varíme cca 3/4 h. Musí sa po otvorení tlakáča oddeľovať od kosti:-) Vyberieme a do vývaru nakrájame n a kocky zeleninu s jednou cibuľou. Kto má radšej strúhanú zeleninu nech sa páči, aj tak mi to chutí. Pridáme rascu, vegetu, zavrieme a po syčaní varíme 10 minút. Hrniec otvoríme, zmiernime plameň. Zápražka: Do panvice dáme 3PL masti, kľudne kopcom, nakrájanú cibuľu, speníme, pridáme červenú papriku ,zalejeme vodou(pol litra) a ihneď vlejeme do polievky.Pomiešame a keď začne vrieť odstavíme. Pridáme na kocky nakrájané koleno, petržlenovú vňať, umytú fazuľu z konzervy.(môžete dať aj vlastnú no tá sa varí po 24h namočení s kolenom do mäkka).Nakoniec pretlačíme cesnak ,pomiešame a prikryjeme pokrievkou.
- 2
K fazuľovej polievke ,,konečne rezne,, neodmysliteľne patria domáce hrubé rezance. Dajte si tú námahu, fakt to stojí za to!:-) Je to jednoduché, v miske rozšľaháme 3 vajíčka s troškou vody a potom už len pridávame a miesime cesto pokiaľ sa nelepí a je z neho krásna žltá hruda. Tú rozvaľkáme na doske, narežeme na pásiky a krájame rezance.(kto má strojček na vaľkanie a rezanky je vo výhode:-) Dáme do osolenej vriacej vody ,počkáme kým vystúpia a môžeme vyberať do sita a prepláchnuť studenou vodou. Rezance dáme do taniera, pridáme polievku a.....dobrú chuť ako na obrázku:-))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu