Bryndzová roláda
Syrovo-mrkvová roláda s bryndzou
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
25–30 minút na 200 °C |
Postup- Mrkvu ošúpeme a spolu so syrom nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme vajcia a jemne ochutíme soľou. Všetko spolu dobre
premiešame.
- Plech vystelieme papierom na pečenie a pripravenú zmes rovnomerne rozotrieme po celom plechu. Takto pripravený plát vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme
25–30 minút dozlatista. Čas závisí od rúry, znamením, že je plát hotový, je roztopený a dozlatista upečený syr.
- Plát aj s papierom na pečenie preložíme na pracovnú dosku a ešte teplý opatrne stočíme do rolády. Môžeme si pomôcť aj utierkou. Stočenú roládu necháme chvíľu vychladnúť, rozvinieme ju, opatrne odstránime papier na pečenie, zvinieme a necháme vychladnúť.
Keď je roláda vychladnutá, rozprestrieme ju,
natrieme bryndzou, na ktorú poukladáme lístky
medvedieho cesnaku a stočíme späť. Zabalíme
do alobalu a necháme hodinu v chladničke.
|