Bryndzová roláda

Syrovo-mrkvová roláda s bryndzou

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
25–30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu ošúpeme a spolu so syrom nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme vajcia a jemne ochutíme soľou. Všetko spolu dobre premiešame.
  2. Plech vystelieme papierom na pečenie a pripravenú zmes rovnomerne rozotrieme po celom plechu. Takto pripravený plát vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme 25–30 minút dozlatista. Čas závisí od rúry, znamením, že je plát hotový, je roztopený a dozlatista upečený syr.
  3. Plát aj s papierom na pečenie preložíme na pracovnú dosku a ešte teplý opatrne stočíme do rolády. Môžeme si pomôcť aj utierkou. Stočenú roládu necháme chvíľu vychladnúť, rozvinieme ju, opatrne odstránime papier na pečenie, zvinieme a necháme vychladnúť. Keď je roláda vychladnutá, rozprestrieme ju, natrieme bryndzou, na ktorú poukladáme lístky medvedieho cesnaku a stočíme späť. Zabalíme do alobalu a necháme hodinu v chladničke.