Syrové kysnuté pagáče fotorecept
Foto: sonulienka
Ďalší môj recept na syrové pagáče, je síce podobný ako ten prvý ale sú tam trochu suroviny inak ako v tom prvom a preto Zobraziť celý popisĎalší môj recept na syrové pagáče, je síce podobný ako ten prvý ale sú tam trochu suroviny inak ako v tom prvom a preto si ho ukladám sem.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
2 ČL |
|
2 ks |
|
42 g čerstvé |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 ml |
|
1 ČL |
|
100 g (do cesta) |
|
Na potretie: | |
2 ks |
|
Na posypanie: | |
50 g |
|
Postup
-
1
Suroviny...
-
2
Urobíme si kvások (vo vlažnom mlieku s cukrom rozmiešame droždie a necháme vykysnúť). Keď je kvások vzídený, vypracujeme si zo všetkých surovín cesto.
-
3
Necháme 1 hodinu kysnúť. Po hodine si cesto dáme na pracovnú dosku.
-
4
Cesto rozvaľkáme a poprekladáme ako obálku. Toto opakujeme 3-krát vždy po 15 minútach.
-
5
Keď sme to už vydržali a poprekladali 3-krát, tak cesto rozvaľkáme asi tak na hrúbku 1,5 až 2 cm a vykrajujeme kolieska, ja robievam menšie. Ukladáme na plech, na ktorý sme si dali papier na pečenie, potrieme bielkami, ktoré nám ostali a posypeme postrúhaným syrom. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút, ale tu si radšej voľte podľa seba, každá si svoju rúru poznáte, aby boli pekné ružové.
-
6
Tu je jeden plech už upečený.
-
7
Mala som asi tak 70-80 kusov, neviem už presne, na budúce budem pozornejšia a popočítam ich.
Diskusia k receptu