Syrové pagáče

Syrové kysnuté pagáče (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Ďalší môj recept na syrové pagáče, je síce podobný ako ten prvý ale sú tam trochu suroviny inak ako v tom prvom a preto si ho ukladám sem.

70-80
porcií
200 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny...
  2. Urobíme si kvások (vo vlažnom mlieku s cukrom rozmiešame droždie a necháme vykysnúť). Keď je kvások vzídený, vypracujeme si zo všetkých surovín cesto.
  3. Necháme 1 hodinu kysnúť. Po hodine si cesto dáme na pracovnú dosku.
  4. Cesto rozvaľkáme a poprekladáme ako obálku. Toto opakujeme 3-krát vždy po 15 minútach.
  5. Keď sme to už vydržali a poprekladali 3-krát, tak cesto rozvaľkáme asi tak na hrúbku 1,5 až 2 cm a vykrajujeme kolieska, ja robievam menšie. Ukladáme na plech, na ktorý sme si dali papier na pečenie, potrieme bielkami, ktoré nám ostali a posypeme postrúhaným syrom. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút, ale tu si radšej voľte podľa seba, každá si svoju rúru poznáte, aby boli pekné ružové.
  6. Tu je jeden plech už upečený.
  7. Mala som asi tak 70-80 kusov, neviem už presne, na budúce budem pozornejšia a popočítam ich.