Syrové pagáče
Syrové kysnuté pagáče (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Ďalší môj recept na syrové pagáče, je síce podobný ako ten prvý ale sú tam trochu
suroviny inak ako v tom prvom a preto si ho ukladám
sem.
70-80 porcií |
200 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny...
- Urobíme si kvások (vo vlažnom mlieku s cukrom rozmiešame droždie a necháme vykysnúť). Keď je kvások vzídený, vypracujeme si zo všetkých surovín cesto.
- Necháme 1 hodinu kysnúť. Po hodine si cesto dáme na pracovnú dosku.
- Cesto rozvaľkáme a poprekladáme ako obálku. Toto opakujeme 3-krát vždy po 15 minútach.
- Keď sme to už vydržali a poprekladali 3-krát, tak cesto rozvaľkáme asi tak na hrúbku 1,5 až 2 cm a vykrajujeme kolieska, ja robievam menšie. Ukladáme na plech, na ktorý sme si dali papier na pečenie, potrieme bielkami, ktoré nám ostali a posypeme postrúhaným syrom. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút, ale tu si radšej voľte podľa seba, každá si svoju rúru poznáte, aby boli pekné ružové.
- Tu je jeden plech už upečený.
- Mala som asi tak 70-80 kusov, neviem už presne, na budúce budem pozornejšia a popočítam ich.