Foto: valeri
Tieto koláčiky som jedla na návšteve u kamarátky a hneď som pýtala recept. Minulý víkend mal môj vnúčik krstiny, tak som ich hneď upiekla. Zobraziť celý popisTieto koláčiky som jedla na návšteve u kamarátky a hneď som pýtala recept. Minulý víkend mal môj vnúčik krstiny, tak som ich hneď upiekla. Hodili sa. Možno sa Vám tento recept zapáči.
Suroviny
300 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
3 ks, (tie väčšie obdlźniky) alebo iné mäkké syry alebo bambino 1 ks |
|
250 g, alebo maslo zmäknuté |
|
2 cl |
|
1 KL |
|
1 ks, na potretie |
|
podľa chuti, na posypanie |
|
Postup
-
1
Vypracovať cesto. Je redšie a lepivé ale je nutné ho dať zabalené do chladničky, najlepšie na 24 hod alebo aspoň na noc. Potom múčiť dosku a rozvaľkať cesto na hrúbku asi 5 mm a vykrajovať furmičkou. potrieť vajcom rozšľahaným so soľou. Ukladať na pečiaci papier a upiecť vo vopred vuhriatej rúre na 180 st. do ružova.
varecha.pravda.sk/recepty/slane-pecivo/13270-recept.html...
@valeri a gratulujem k vnúčikovi, nech ste všetci šťastní a zdraví! :-))
@monika29875 : Myslím, že nič by sa nestalo, keby si pálenku nedala, ale ja som chcela dodržať recept, v nejakých radách pre gazdinky som čítala, že cestá sú vtedy kyprejšie, alkohol sa pri tepelnej úprave odparí, takže uškodiť to nemôže.