Slané drobné pečivo

Slané drobné pečivo
Foto: cica2
cica2Cica2, 45 ročná žena, recept pridala: 20. januára 2011 13:05Ďalšie jej recepty

:)

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Zamiesiť, rozvaľkať a vykrajovať, potrieť celým vajíčkom (alebo len žĺtkom) a posypať podľa chuti, buď syrom, makom, rascou, sezamom alebo polovička arašidky



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zdenuschka, 20. januára 2011 o 15:41
    aké pekné ich máš, priam do papuľky:) ...musia byť vynikajúce, ukladám si do KK


  • wildrane, 20. januára 2011 o 15:50
    super, ukladám do KK a pri najbližšej príležitosti vyskúšam


  • garanco, 20. januára 2011 o 16:46
    @Cica , vitaj na Vareche, určite sa Ti bude medzi nami páčiť, komentáre k receptom sú niekedy také isté dobré, ako samotné recepty, najmä skúsenosti našich "Varecháčov sú na nezaplatenie. Tieto slané keksíky sa ti krásne vydarili! Ja ich poznám, ale pre nás ich občas pečie naša nevestička.


  • orchidea, 20. januára 2011 o 18:24
    konečne si už medzi nami..... vitaj!


  • cica2, 20. januára 2011 o 18:49
    dievčatá, ďakujem:) @orchidea a tebe za pozvanie na túto úžasnú stránku:)))


  • cica2, 20. januára 2011 o 18:56
    a som rada že recept sa vám páči, potom napíšte ako chutili vám:)

    @garanco , ďakujem a už teraz sa mi tu páči, ste všetci milí a fakt sú tu skvelé recepty!!! Včera som sa nemohla do pol noci odlepiť a to som myslela že stihnem všetko popozerať:)


  • garanco, 20. januára 2011 o 19:15
    @cica , tak si pozri Karneval na Vareche!


  • hubata, 20. januára 2011 o 20:42
    peknučké sú, chutnučké - len tak spakruky po jednom hádzať do pusy a je po nich.


  • janger, 21. januára 2011 o 00:08
    @cica , to ani ja sa kolkokrat nemozem d varechy odlepit! To je ako droga! Pekne pecivko!


  • cica2, 21. januára 2011 o 10:56
    @garanco , už som tam bola, nemáte chybu:DDD

    -a ešte raz ďakujem za privítanie a aj komentáriky, teším sa že receptík zaujal:))


    @janger , tak to áno, ja už tomu vravím že začínam byť závislá:)


  • zacharka, 21. januára 2011 o 13:39
    ukladám do KK, šikulka!!


  • marienka44, 21. januára 2011 o 14:06
    @Cica2 ,co je to syr unikát? Recept ukladam do KK.


  • marienka44, 21. januára 2011 o 14:15
    @Cica2 ,do cesta idu oba žltky alebo jedno je na potretie? V texte pises, ze potrieme vajickom,ale to cele vajicko nie je uvedene v rozpise. :-)


  • cica2, 21. januára 2011 o 17:09
    @marienka44 , ten recept už mám dávno a v tom recepte bol uvedený tento syr unikát (ale v zátvorke bol dopísaný že je podobný syrokrému) tak asi predtým bol taký syr s tým názvom.....radšej to upravím len na ten syrokrém....a do cesta idú dva žĺtky a ďalším celým vajíčkom potieram pečivo.


  • zdezda, 21. januára 2011 o 23:09
    :-)fajnové slané jednohubky, dík za pripomenutie, peknučké foto :-)


  • abdul, 22. januára 2011 o 10:48
    Ukladám a koštujem.
    marienka44 : Unikát bol obchodný názov pre syrokrém. Vyrábali ho okrem iných aj Stredoslovenské mliekárne n.p. Zvolen. :-))) Názov museli zrušiť, lebo vo Švajčiarsku je alebo bol chráneným názvom.


  • cica2, 22. januára 2011 o 22:54
    dievčatá ďakujem:)

    @abdul , ďakujem aj ja za vysvetlenie, konečne už viem odkiaľ ten názov pochádza:))



  • anickaskotska, 23. januára 2011 o 10:30
    Ukladam, taketo pecivko by som zobkala kazdy vecer


  • hambalko35, 26. januára 2011 o 05:16
    možu sa napiect aj do zasoby?


  • cica2, 26. januára 2011 o 08:24
    @hambalko35 , ja som na Silvestra ich piekla o dva dni skôr. Ale najlepšie sú v ten deň


  • mariaklara, 25. apríla 2011 o 22:11
    Chutnučké jednohubky, ukladám.


  • cica2, 11. mája 2011 o 19:53
    áno, sú to chutnučké jednohubky, rýchlo miznúce:-)


  • ola111, 28. mája 2011 o 22:32
    @cica2 ,chcem ti poďakovať za tento skvelý recept,robila som ich síce
    dva večery-4 dávky,ale na dnešných vnúčikových krstinách mali veľký
    úspech,chuťovo sú výborné.


  • cica2, 18. júna 2011 o 15:09
    @ola111 , velmi sa teším že mali aj u vás úspech, ďakujem :))....a gratulujem k vnúčikovi, nech ste všetci zdravučkí a šťastní!!!:))


  • lubicahr, 26. júna 2011 o 14:01
    Vyskusala som su skvele dakujem za recept


  • cica2, 27. júna 2011 o 18:15
    @lubicahr , teším sa, a ďakujem že si napísala:))


  • valentain69, 24. marca 2013 o 20:29
    robim ich a viacero druhov,napr.treba vyskusat pridat aj niva syr-postruhat je to vyborne


  • valentain69, 24. marca 2013 o 20:30
    robim ich a viacero druhov,napr.treba vyskusat pridat aj niva syr-postruhat je to vyborne


  • ywett, 25. marca 2013 o 17:24
    @valentain69 vďaka za inšpiráciu, ešte som taký syr nedávala, niekedy vyskúšam


  • stacy77777, 28. marca 2013 o 21:41
    vyskúšané, hotové, krehučké, naozaj veľmi chutné,vďaka za recept


  • ywett, 29. marca 2013 o 12:40
    @stacy77777 , rado sa stalo a ďakujem, že si mi napísala, mám radosť


  • havino, 27. decembra 2014 o 21:09
    @ywka , dnes mám napečené z tvojich dvoch receptov slané pečivo, zajtra sa tretie chystá, toto cesto som obohatila pikantnou klobásou pre chlapov. U tvojich receptov mám spolah na kvalitu, cesto odvážené na gram sedí, výborne sa s nimi pracuje. Dovolím si pripomenúť varecháčom, ide Silvester aj tvoje zemiakovo syrové chuťovky, tie sú u nás už tradične tretí rok. Spokojnosť nad mieru aj s týmto cestom, chrumkavé, výborné. Toto množstvo na podnose je z polovičnej dávky tohto receptu, ak niekoho zaujme.

    » varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-syrove-chutovky-fotor...






  • staja, 28. decembra 2014 o 09:41
    Ďakujem za inšpiráciu, nemám doma žiadny mäkký syr ani podobný, skúsim nahradiť strúhaným podľa @Ywett. Ani s klobásou nemôžu byť zlé.


  • ywett, 30. decembra 2014 o 19:09
    @havino , ďakujem za pochvalu, vážim si to a mám radosť, že si s receptami spokojná a ďakujem aj za fotku, máš ich krásne a aj chuťovo vylepšené. Ja som tiež dnes tieto piekla a zajtra chcem tie zemiakovo syrové :)

    @staja , rado sa stalo a nech chutia :)

    Prajem veselý Silvester a šťastné vykročenie do nového roka 2015








Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.

Zmrzlinový pohár nie je len zmrzlina v pohári
Hýriaci farbami v parádnom sklenenom objatí: zopár kopčekov zmrzliny ozdobených šľahačkou, polevou a na vrchu korunovaný čerešničkou. V cukrárni mu nikto neodolá a pozná ho každé dieťa: zmrzlinový pohár.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2015: Liptovská kuchyňa Liptovská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist