Syrová roláda
Syrová roláda

Syrová roláda so šunkou a s olivami fotorecept

elenas - fotkaelenas, 12. apríla 2019
Syrová roláda so šunkou a s olivami (fotorecept)
Foto: elenas

U nás celkom obľúbená na sviatky.

12-15
porcií
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

350-400 g (typu eidam)
150 g
4 ks
100 g
120 g
1 PL
1 PL
 (bez kôstok)
 zaváraná alebo čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia uvaríme natvrdo. Tvrdý syr zabalíme do mikroténového vrecka a varíme vo vode cca 20 minút.

    Syrová roláda so šunkou a s olivami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme plnku. Tavený syr premiešame so zmäknutým maslom, pridáme nadrobno nasekané vajcia, majonézu, horčicu, soľ, korenie. Premiešame.

    Syrová roláda so šunkou a s olivami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na pracovnú plochu dáme alobal, najlepšie 2 listy vedľa seba (trochu medzi sebou prekryjeme). Na alobal dáme uvarený syr a rozvaľkáme ho na obdĺžnik.

    Syrová roláda so šunkou a s olivami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na syr rozložíme plátky šunky, natrieme plnkou, poukladáme olivy a kapiu. S pomocou alobalu zvinieme všetko do rolády. Roládu zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 5 hodín.

    Syrová roláda so šunkou a s olivami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakrájame a podávame.

    Syrová roláda so šunkou a s olivami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Dobrý nápad s náplnění rolády olivami, děkuji za inspiraci. Pěkný postup, fota! Nadělala jsi mi chutě.
kvakac
Tiež mám rád takéto niečo. Len olivy mi nejdú krkom. S čím by som ich nahradil? Niečo už skúsim. Vďaka za recept.
používateľ nemá avatar
123
123
@Kvakac (12.4.2019 18:55)

a čo tak tvoja rada pre mňa pri bravčových chvostíkoch? - zavrieť oči a ono to už pôjde dole krkom...
Prepáč, Elenas, že pod tvojím receptom toto píšem. Ináč tá syrová roláda je výborná - skvelý recept
kvakac
@123 (12.4.2019 20:39)

Už som aj to skúšal a nie. Pritom rodina ich je ako maliny. Ja roládu chválim. Len olivy sa nemôžem naučiť jesť od mala. Pritom všetko možne zjem.
elenas
@Kvakac (12.4.2019 21:01)

Nuž, dá sa spraviť aj bez olív, ale už nebude ten šmrnc:) Pre výraznejšiu chuť a farbu ja by som ešte pridala nasekanu pažitku alebo jarnú cibuĺku.