Syrová roláda so šunkou a s olivami fotorecept
Foto: elenas
U nás celkom obľúbená na sviatky.
12-15
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
350-400 g (typu eidam) |
|
150 g |
|
4 ks |
|
100 g |
|
120 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
(bez kôstok) |
|
zaváraná alebo čerstvá |
|
Postup
-
1
Vajcia uvaríme natvrdo. Tvrdý syr zabalíme do mikroténového vrecka a varíme vo vode cca 20 minút.
-
2
Pripravíme plnku. Tavený syr premiešame so zmäknutým maslom, pridáme nadrobno nasekané vajcia, majonézu, horčicu, soľ, korenie. Premiešame.
-
3
Na pracovnú plochu dáme alobal, najlepšie 2 listy vedľa seba (trochu medzi sebou prekryjeme). Na alobal dáme uvarený syr a rozvaľkáme ho na obdĺžnik.
-
4
Na syr rozložíme plátky šunky, natrieme plnkou, poukladáme olivy a kapiu. S pomocou alobalu zvinieme všetko do rolády. Roládu zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 5 hodín.
-
5
Nakrájame a podávame.
a čo tak tvoja rada pre mňa pri bravčových chvostíkoch? - zavrieť oči a ono to už pôjde dole krkom...
Prepáč, Elenas, že pod tvojím receptom toto píšem. Ináč tá syrová roláda je výborná - skvelý recept
Už som aj to skúšal a nie. Pritom rodina ich je ako maliny. Ja roládu chválim. Len olivy sa nemôžem naučiť jesť od mala. Pritom všetko možne zjem.
Nuž, dá sa spraviť aj bez olív, ale už nebude ten šmrnc:) Pre výraznejšiu chuť a farbu ja by som ešte pridala nasekanu pažitku alebo jarnú cibuĺku.
Ďakujem za radu. Jarnú cibuľku zbožňujem.
Na ružičky rozobranú a uvarenú brokolicu.
Vďaka, dobrý nápad.