Vaječná hrudka
Vaječná hrudka

Veľkonočný syrek

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 23. marca 2021
Veľkonočný syrek
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

5 ks
500 ml
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si jemné sitko, do ktorého dáme navrstvenú gázu (3 vrstvy). Ak nemáte gázu, môžete použiť aj bavlnenú utierku.

  2. 2

    Mlieko s vajcami vyšľaháme, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a dáme variť. Za stáleho miešania varíme asi 10 minút, kým začne zmes hustnúť. Keď sa na povrchu oddelí tekutina, dáme dolu z varnej dosky, scedíme cez gázu a sitko a necháme stiecť prebytočnú tekutinu a vychladiť.

  3. 3

    Vychladnutý a stuhnutý syrek skladujeme v chladničke, nakrájame na plátky a servírujeme s údeným, so zeleninou alebo ako jednohubky.

Diskusia k receptu