Veľkonočný syrek
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 23. marca 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 23. marca 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Pripravíme si jemné sitko, do ktorého dáme navrstvenú gázu (3 vrstvy). Ak nemáte gázu, môžete použiť aj bavlnenú utierku.
- 2
Mlieko s vajcami vyšľaháme, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a dáme variť. Za stáleho miešania varíme asi 10 minút, kým začne zmes hustnúť. Keď sa na povrchu oddelí tekutina, dáme dolu z varnej dosky, scedíme cez gázu a sitko a necháme stiecť prebytočnú tekutinu a vychladiť.
- 3
Vychladnutý a stuhnutý syrek skladujeme v chladničke, nakrájame na plátky a servírujeme s údeným, so zeleninou alebo ako jednohubky.
Tiež hrudka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu