Syrová hrudka s bylinkami fotorecept
Milan Poloha
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 23. apríla 2011
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 23. apríla 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme soľ, nové korenie, celé čierne korenie a vajíčka. Celú zmes varíme na miernom ohni za stáleho miešania, kým zmes nezačne hustnúť a vytvárať hrudky.
- 2
Do hrudkovej zmesi pridáme najemno nasekané bylinky, premiešame a vylejeme do vopred nachystanej gázy, ktorú sme opláchli v studenej vode.
- 3
Necháme odkvapkať a vychladnúť. Po odkvapkaní vyberieme z gázy. Hrudku podávame nakrájanú na plátky, podľa potreby ju môžeme dosoliť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu