Syrová cesnačka (fotorecept)
Autor receptu: marianna76
Keď som videla tento recept v jednom časopise, nechápala som ako môžu ísť tieto suroviny dohromady. Vyskúšala som ho, aby sme nemali stále tie isté polievky, a ... robievam častejšie ako som si myslela.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Prichystáme si suroviny. Syr som dala údený a vajco len jedno lebo nám to stačí. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a na hrubšie nastrúhame.
- Zeleninu orestujeme na masle. Zemiaky si nachytáme nakrájané na kocky.
- Prilejeme vodu, alebo vývar, keď začne vrieť zemiaky, soľ, korenie,vegetu,rascu. Vegetu dávam, ak nedávam vývar. Zeleninu uvaríme do mäkka.
- Potom do polievky pridáme prelisované strúčky cesnaku a vylejeme rozšľahané vajíčka, ktoré ešte v hrnci rozmiešame vidličkou.
- Hotovú polievku posypeme na tanieri strúhaným syrom.