Syrová cesnačka (fotorecept)

Autor receptu: marianna76

Keď som videla tento recept v jednom časopise, nechápala som ako môžu ísť tieto suroviny dohromady. Vyskúšala som ho, aby sme nemali stále tie isté polievky, a ... robievam častejšie ako som si myslela.

4-6
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Prichystáme si suroviny. Syr som dala údený a vajco len jedno lebo nám to stačí. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a na hrubšie nastrúhame.
  2. Zeleninu orestujeme na masle. Zemiaky si nachytáme nakrájané na kocky.
  3. Prilejeme vodu, alebo vývar, keď začne vrieť zemiaky, soľ, korenie,vegetu,rascu. Vegetu dávam, ak nedávam vývar. Zeleninu uvaríme do mäkka.
  4. Potom do polievky pridáme prelisované strúčky cesnaku a vylejeme rozšľahané vajíčka, ktoré ešte v hrnci rozmiešame vidličkou.
  5. Hotovú polievku posypeme na tanieri strúhaným syrom.