Svieža jarná zelenina so zemiakovým pyré a perličkou

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 5. februára 2012
Svieža jarná zelenina so zemiakovým pyré a perličkou
Foto: z knihy Vojto Artz u vás doma

Suroviny

4 ks
600 g
200 ml
60 g
40 g
2 ks
50 ml
100 g
80 g
16 strukov
10 ks
100 g
10 ks
8 ks
4 ks, jednostrukové
4 ks
 zmes




Postup

  1. 1

    Mäso z perličky očistíme, osolíme a upečieme na panvičke dozlatista zo všetkých strán a dopečieme v rúre do mäkka.

  2. 2

    Zemiaky rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť (na pyré) dôkladne umyjeme, do zemiakov urobíme hlbší zárez a dáme piecť do rozohriatej rúry na 220 °C asi na 1 hodinu. Z ešte teplých zemiakov vydlabeme dužinu, vmiešame smotanu a maslo. Dochutíme kúskami konfitovaného údeného cesnaku a soľou.

  3. 3

    Druhú časť zemiakov (na placky) očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme žĺtky a osolíme. Panvicu potrieme olejom a pokryjeme papierom na pečenie. Pomocou lyžice rozotrieme zemiakové cesto na požadovaný tvar a veľkosť a pečieme z oboch strán dozlatista.

  4. 4

    Umytú červenú repu v celku položíme na kúsok alobalu, osolíme, pridáme bylinky, kúsok masla a pokvapkáme olejom. Pečieme zabalené 1 hodinu na 220 °C. Po upečení očistíme a nakrájame.

  5. 5

    Jarná zelenina: hrášok, struky, špargľu krátko blanšírujeme vo vriacej vode a potom ihneď prudko zachladíme v ľadovej vode. Pred podávaním krátko prehrejeme v horúcej vode alebo na masle. Ostatnú zeleninu – šalotku, cesnak, karotku a cherry paradajky varíme v oleji pri nízkej teplote – konfitujeme až do servírovania. Dozdobíme bylinkami a čerstvým bylinkovým pestom.

Diskusia k receptu

tatranka
Ešte si trochu na jar počkáme,ale recept je ozaj ohromný.
jamarlen
to chce aspoň dvoch pomocníkov, či veľmi sústredenä prácu:) a chce to aj viac stravníkov, pre troch je to naozaj veľa práce...
no jedlo je ozaj fantastické....
perlička je moje véééľmi obľúbené mäsko




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia