Foto: babkamt
Vnučka mala v stredu narodeniny. Rozmýšľala som , čo dobré jej uvarím. Rozhodla som sa pre sviečkovú. Povedala , že je to delikatesa a Zobraziť celý popisVnučka mala v stredu narodeniny. Rozmýšľala som , čo dobré jej uvarím. Rozhodla som sa pre sviečkovú. Povedala , že je to delikatesa a nebíčko v papuľke. Som rada , že si malá pochutila.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,3 kg |
|
2 ks |
|
8 ks |
|
6 ks |
|
0,5 ks |
|
2 plátky |
|
|
|
3 ks |
|
5 ks |
|
|
|
4 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
2 pl |
|
Knedľa: | |
500 g |
|
30 g |
|
1 čl |
|
250 ml |
|
|
|
2 ks |
|
|
Postup
-
1
Išla som si do záhrady natrhať zeleninu. Mrkvu , petržlen a tiež kúsok ligurčeku.
-
2
Mäso som si najprv odblanila.
-
3
Očistila som dve stredné cibule. Nakrájala som ich.
-
4
Tiež som si pripravila zeleninu. Nakrájala som mrkvu , petržlen a zeler.
-
5
Mäso som nakrájala na plátky a vyklepala som ho. Potom som ho osolila a okorenila.
-
6
Na rozohriatom oleji prudko z oboch strán mäso opečiem. Opečené vyberiem na tanier.
-
7
Do výpeku pridám nakrájanú slaninku a cibuľu.Keď je cibuľa udusená , pridám zeleninu. Tiež ju trochu opečiem , aby pustila farbu. Pridám mäso , bobkový list , ligurček a borievku a ocot , nové korenie. Podlejem trochou vody. Musela som mäso dusiť na dva krát , lebo sa mi to naraz všetko do tlakového hrnca nezmestilo. Dusila som ho asi hodinu.
-
8
Pripravila som si kyslú smotanu a šľahačku. Až vtedy , keď som ju išla dávať do omáčky , som si všimla , že som nevybrala z chladničky šľahačku , ale smotanu do kávy. Keď bolo mäso mäkké , vybrala som ho a zeleninu som rozmixovala.Pridala som do nej horčicu a nastrúhala som citrónovú kôru.Zmiešala som šľahačku s kyslou smotanou.Naliala som to do rozmixovanej zeleniny. Prevarila som omáčku , aby sa chute spojili.Potom som vrátila mäso do omáčky. Vnučka ma chodila kontrolovať , či je už navarené. Aby jej lepšie ubiehal čas , tak sa hrala s dedkom na dvore.
-
9
Kým sa mi mäso dusilo , tak som si zarobila na knedľu.Spravila som si kvások. Múku som preosiala so soľou. Vo vlažnom mlieku som rozhabarkovala vajíčka.Zarobila som si na knedle.
-
10
Vykysnuté cesto som rozdelila na 3 časti. Na pare som ju robila 20 minút.
-
11
Prvá knedľa sa zjedla hneď na obed.
-
12
Nestačila som im ju krájať.
-
13
Toto mi už kvitne na dvore.
@rulik Dala som dosť zeleniny, takže som nemusela pridávať žiadnu múku na zahustenie omáčky. Mojim stravníkom chutilo. Vnučka prišla zo školy k nám a prvé , čo sa pýtala , bolo , že čo som varila.V škole vraj nezjedla obed , lebo jej nechutil.Muž so synom si dali dupľu.
@2010 ty sa máš. Čo si čarodej ? Pomalý hrniec nemám , tak ja musím využívať len tlakový hrniec. Chcem sa ťa spýtať , nerozvarí sa mäso pri takom dlhom varení ? Rada by som ho videla a ochutnala jedlo uvarené v tom čarovnom hrnci . Už som sa síce zapovedala , že nič do kuchyne nebudem kupovať . Tak neprovokuj .Hihihihihi ......
@nadia56 samé chvály čítam na pomalý hrniec . Zišiel by sa mi kým som chodila do práce . Teraz som už na dôchodku . Držím palce , nech sa ti knedľa vydarí.
mindofthemother.blogspot.com.au/2011/03/crock-pot-energy-efficient-drea...
Ani u nás doma ju nikto neodmietne, skôr si dajú dupľu:-)