jeden z naších dobrôt na Vianoce
Suroviny
6 ks |
|
150 g |
|
2 pl |
|
140 g |
|
2 pl |
|
8 |
|
krém 1: | |
1 |
|
100 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
50 g, posekané-opražené |
|
2 PL |
|
krém 2: | |
500 ml |
|
4 pl |
|
1 ks |
|
180 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
200 g |
|
ovocie: | |
50 ml |
|
|
|
sušené |
|
alebo datle |
|
2 pl |
|
Postup
-
1
Žltky vyšlaháme, postupne pridávame vodu a múku.Opatrne zašlaháme sneh. Do polovice cesta dáme kakao.Na veľký vymastený plech / papier /, striedavo šikmo dávame pásy svetlého a tmavého cesta. Upečieme.
- 2
Krém 1: Gaštanové pyré vymiešame s rozpust. čokoládou, maslom a rumom do peny.Pridáme posekané a opražené orechy.
- 3
Krém 2: Zo surovín / okrem masla / uvaríme hustý puding. Do vlažného zašľaháme maslo.
- 4
Ovocie: Z vody a cukru uvaríme sirup, pridáme sušené posekané ovocie a varíme, kým sirup obalí ovocie. Pridáme štavu z citrona a necháme vychladnút. Potom zamiešame do krému č.2.
- 5
Na cesto natrieme prvý a naň druhý krém. Cesto zrolujeme.Vrch môžeme ozdobit šlahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu