Mandľový zákusok
Švédsky mandľový koláč
Autor receptu: theflyingbaker
|
8 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky vyšľahajte so štipkou soli a cukrom do tuhého snehu. Pomocou špachtle jemne vmiešajte mandle do bielkovej peny. Rozdeľte cesto na dve časti a rozotrite do dvoch okrúhlych foriem (priemer 18 cm) vystlaných papierom na pečenie. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 20-25 minút.
- Medzitým si pripravte krém zmiešaním žĺtkov s cukrom, vanilkovým cukrom a smotanou. Uvarte hustý puding a nechajte ho vychladnúť.
- Maslo vyšľahajte do peny a postupne zašľahajte vychladnutý žĺtkový puding. Krém natrieme medzi vychladnuté pláty cesta a vrch koláča ozdobíme zvyškom krému.
- Na panvici opečte mandľové lupienky a posypte nimi celý koláč.