Mandľový zákusok

Švédsky mandľový koláč

Autor receptu: theflyingbaker

8
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky vyšľahajte so štipkou soli a cukrom do tuhého snehu. Pomocou špachtle jemne vmiešajte mandle do bielkovej peny. Rozdeľte cesto na dve časti a rozotrite do dvoch okrúhlych foriem (priemer 18 cm) vystlaných papierom na pečenie. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 20-25 minút.
  2. Medzitým si pripravte krém zmiešaním žĺtkov s cukrom, vanilkovým cukrom a smotanou. Uvarte hustý puding a nechajte ho vychladnúť.
  3. Maslo vyšľahajte do peny a postupne zašľahajte vychladnutý žĺtkový puding. Krém natrieme medzi vychladnuté pláty cesta a vrch koláča ozdobíme zvyškom krému.
  4. Na panvici opečte mandľové lupienky a posypte nimi celý koláč.