Vanilková torta
Svadobná torta s vanilkovým krémom a ovocím
Autor receptu: redakcia
12 ks porcií |
60 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup- Korpus: Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Obe hmoty spojíme, vmiešame citrónovú kôru, mandle, preosiatu múku a nakoniec olej.
- Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom
20 cm. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 45 minút. Potom necháme vychladnúť vo forme a vyklopíme.
- Plnka: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme ho za stáleho miešania vychladnúť. Pridáme
maslo, rum a všetko spoločne vyšľaháme na hladký krém.
- Korpus rozrežeme na 4 rovnaké diely. Korpusy potrieme džemom a zlepíme krémom (troška krému si odložíme na záverečné potretie torty). Tortu dáme do chladničky na
4 hodiny stuhnúť. Potom ju celú potrieme tenkou vrstvou krému, ozdobíme očisteným ovocím a lístkami ruží.
|