Vanilková torta

Svadobná torta s vanilkovým krémom a ovocím

Autor receptu: redakcia

12 ks
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Obe hmoty spojíme, vmiešame citrónovú kôru, mandle, preosiatu múku a nakoniec olej.
  2. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom 20 cm. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 45 minút. Potom necháme vychladnúť vo forme a vyklopíme.
  3. Plnka: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme ho za stáleho miešania vychladnúť. Pridáme maslo, rum a všetko spoločne vyšľaháme na hladký krém.
  4. Korpus rozrežeme na 4 rovnaké diely. Korpusy potrieme džemom a zlepíme krémom (troška krému si odložíme na záverečné potretie torty). Tortu dáme do chladničky na 4 hodiny stuhnúť. Potom ju celú potrieme tenkou vrstvou krému, ozdobíme očisteným ovocím a lístkami ruží.