Supermäkký banánový chlebík
Foto: Bednarka
Kto vyskúša, isto ho nebude piecť poslednýkrát.
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Zmäknuté banány ošúpeme a popučíme.
- 2
Maslo rozpustíme a keď je vlažné, pridáme hnedý a krupicový cukor, banány, jogurt a vajíčka. Všetko dobre premiešame metličkou, netreba používať mixér.
- 3
Múku zmiešame so sódou a soľou a zmiešame do banánovej zmesi. Na záver do cesta zamiešame nasekanú čokoládu.
- 4
Cesto vlejeme do papierom vyloženej podlhovastej formy a pečieme cca 60 minút v rúre vyhriatej na 160 stupňov.
- 5
Nezabudnite otestovať špajdľou, či je chlebík dopečený. Keď je špajdľa po zapichnutí suchá, tak je chlebík hotový. Dlho sa pečie, ale oplatí sa na 100 %.
Tiež banánový chlebík:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za úpravu
vdaka zan a nahradzam ten co mam tym tvojim - vdaka !