Banánový chlebík

Supermäkký banánový chlebík

Autor receptu: bednarka

Kto vyskúša, isto ho nebude piecť poslednýkrát.

10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté banány ošúpeme a popučíme.
  2. Maslo rozpustíme a keď je vlažné, pridáme hnedý a krupicový cukor, banány, jogurt a vajíčka. Všetko dobre premiešame metličkou, netreba používať mixér.
  3. Múku zmiešame so sódou a soľou a zmiešame do banánovej zmesi. Na záver do cesta zamiešame nasekanú čokoládu.
  4. Cesto vlejeme do papierom vyloženej podlhovastej formy a pečieme cca 60 minút v rúre vyhriatej na 160 stupňov.
  5. Nezabudnite otestovať špajdľou, či je chlebík dopečený. Keď je špajdľa po zapichnutí suchá, tak je chlebík hotový. Dlho sa pečie, ale oplatí sa na 100 %.