Banánový chlebík
Supermäkký banánový chlebík
Autor receptu: bednarka
Kto vyskúša, isto ho nebude piecť poslednýkrát.
10 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup
- Zmäknuté banány ošúpeme a popučíme.
- Maslo rozpustíme a keď je vlažné, pridáme hnedý a krupicový cukor, banány, jogurt a vajíčka. Všetko dobre premiešame metličkou, netreba používať mixér.
- Múku zmiešame so sódou a soľou a zmiešame do banánovej zmesi. Na záver do cesta zamiešame nasekanú čokoládu.
- Cesto vlejeme do papierom vyloženej podlhovastej formy a pečieme cca 60 minút v rúre vyhriatej na 160 stupňov.
- Nezabudnite otestovať špajdľou, či je chlebík dopečený. Keď je špajdľa po zapichnutí suchá, tak je chlebík hotový.
Dlho sa pečie, ale oplatí sa na 100 %.