Rožky plnené škvarkovou, bryndzovou nátierkou či syrom... fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 22. marca 2013
Rožky plnené škvarkovou, bryndzovou nátierkou či syrom... (fotorecept)
Foto: frezia68

Piekla som toastový chlieb a so zvyšného cesta som upiekla plnené rohlíky.Sú vhodné na desiatu a či na výlet,do prírody...Stačí pridať zeleninu,šalát,či ovocie,pridať do batoha a ideme vychutnať prvé slnečné lúče.Škoda,že aj po prvom jarnom dni nasnežilo,ale veď budú aj pekné dni :-)

120 minút
príprava
35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
200 g
1/2 kocky
1 lyžička
podľa potreby
2 lyžice
2 lyžice
1 - 2 ks
Plnka:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vypracujem kysnuté cesto a po vykysnutí oddelím časť cesta na toastový chlieb. Zo zvyšného cesta urobím plnené rožky.Vyvaľkám kruh,rozdelím na 6 časti a každý trojuholník natriem bryndzovou pomazánkou - šmirkasom a vytvarujem rohlík.Potriem vodou,posypem rascou,aby po upečení som vedela,ktorý mám vybrať na ochutnávanie.

    Rožky plnené škvarkovou, bryndzovou nátierkou či syrom... (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Alebo trojuholník potriem maslom,posypem syrom,tvarujem a posypem sezamom.

    Rožky plnené škvarkovou, bryndzovou nátierkou či syrom... (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Alebo potriem škvarkovou pomazánkou ( mleté škvarky+ cibuľka+ horčica ) a zrolujem.Plnky natierajte tenšie,aby nevytiekli.

    Rožky plnené škvarkovou, bryndzovou nátierkou či syrom... (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnené rohlíky nechám kysnúť pokiaľ sa elektrická rúra zohreje na 200°C a pečiem 35-4O min.Po 10 min.stiahnem na 180°C a sledujem farbu.

    Rožky plnené škvarkovou, bryndzovou nátierkou či syrom... (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A po upečení aj toastového chlebíka na raňajky už len vychutnávame.Ak vyskúšate,DOBRÚ CHUŤ !

    Rožky plnené škvarkovou, bryndzovou nátierkou či syrom... (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Šikovné ši Ty dzifče mojo @frezia68 - kamaláska! Pohla ši Ty s rozumom, jak skapiňajuci somar s chobotom ... ! Umné a chutné kombinácie nátierok, či plniek! Very good idea & job! I apreciate it!

Pridaj komentár k receptu: