Plnené rožky
Šunkovo-syrové rožky na výlety (fotorecept)
Autor receptu: imaginarium
Rožteky ideálne na výlety, lebo všetko dôležité je zabalené a zapečené vnútri.
8 porcií |
40 minút príprava |
10 minút na 250 °C |
Postup
- Navážime si suroviny, aby sme si z už naváženej múky odobrali do kvásku.
- Spravíme si kvások zmiešaním vody, droždia, cukru a takého množstva múky (cca 7 PL), aby nám vzniklo riedke cesto. Necháme 20 minút postáť.
- Kvások pridáme k zvyšným surovinám na cesto a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Kľudne aj hodinu.
- Cesto rozdelíme na 8 častí, vytvarujeme bochníčky a necháme 10 minút postáť.
- Každý bochníček rozvaľkáme, potrieme maslom, položíme plátok šunky alebo syra a zvinieme do rožteka. Poukladáme na plech a každý narežeme dvoma dlhými, hlbokými rezmi. Necháme podkysnúť ešte 30-50 minút.
- Pred pečením potrieme rozľahaným vajíčkom. Upečieme vo vyhriatej rúre na vrchný aj spodný ohrev na 250 °C asi 10 minút do zlatista. (Ten najkrajší zdrhol ešte pred fotením :) )
- Originál recept je z pekarnomanie: http://www.pekarnomanie.cz/sunkove-rohliky/