Ingrediencie: 300g bravčovej šunky 400g syra eidam 350g taveného syra 100g kápie 5 vajec 200g masla 30g petržlenovej vňate Soľ Mleté čierne korenie
Postup
-
1
Vajíčka uvaríme na tvrdo, pozor však aby dlhým varením nezozeleneli. Olúpeme ich a žĺtko oddelíme od bielka. Maslo potrebujeme v konzistencii roztopené pri izbovej teplote. Kápiu scedíme od nálevu a vňať nasekáme nadrobno.
-
2
2. Fóliu natiahneme na stôl a na ňu natiahneme ešte alobal. Stačil by aj alobal samotný, ale pri balení oceníme jednoduchšiu manipuláciu. Plátky šunky rozložíme tak aby sa mierne prekrývali.
-
3
Krok 3. Plátky syra rozložíme na šunku tak, aby sa mierne prekrývali a pri tom nevytŕčal cez šunku.
-
4
Krok 4. Z masla, taveného syru, žĺtka, vňatky, soli a korenia vymiešame hladkú nátierku, ktorú rovnomerne rozotrieme po celej ploche rozloženého eidamu.
-
5
Krok 5. Bielko nakrájame na plátky, rozložíme pozdíž nátierky a rovnako urobíme aj s kápiou.
-
6
Krok 6. Opatrne zrolujeme vznikajúcu roládu a dáme pozor, aby sme dovnútra nezabalili aj fóliu s alobalom.
-
7
a tak to vyzera...........
Diskusia k receptu