Šunka v cmarovom ceste s chrenom

Autor receptu: redakcia

6-8
porcií
60 minút
príprava
40-50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z trochy múky, cukru, mlieka a droždia pripravíme kvások. V mise zmiešame zvyšok hladkej múky, špaldovú múku, soľ a rascu. Pridáme cmar a vykysnutý kvások. Vypracujeme na hladké cesto. Necháme nakysnúť.
  2. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 – 3 cm, aby sa doň dala zabaliť údená šunka. Šunku zabalíme a dáme spojom dolu na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme nakysnúť a pred pečením potrieme vodou. Pečieme na 180 °C 40 – 50 minút.
  3. Jablkový chren: Jablká zbavíme jadierok, olúpeme a nakrájame na väčšie kocky, ktoré uvaríme v zeleninovom vývare. Vývar necháme celkom odpariť a pridáme nastrúhaný chren. Dochutíme soľou, cukrom, citrónovou šťavou. Nakoniec do jabĺk primiešame olej.