Šunka à la Wellington na šošovicovom ragú

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
45-60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na rozvaľkané lístkové cesto poukladáme na jednu tretinu po dĺžke listový špenát, ktorý predtým blanšírujeme v horúcej vode a necháme ho vychladnúť a odkvapkať. Osolíme ho a okoreníme.
  2. Na urestovanú cibuľku pridáme na tenké plátky nakrájané hríby a urestujeme. Necháme vychladnúť, pridáme vajíčko a premiešame (nerobíme však praženicu). Túto zmes nanesieme na špenát.
  3. Uvarenú šunku položíme na špenátovo-hubovú zmes a zrolujeme. Potrieme rozšľahaným žĺtkom, dáme piecť pri teplote 160 °C asi 15 – 20 minút, kým sa lístkové cesto nesfarbí dozlata.
  4. Nakrájanú cibuľku urestujeme dosklovita a pridáme prepláchnutú šošovicu. Postupujeme ako pri príprave rizota, podlievame vývarom a dusíme do polomäkka.
  5. Potom pokrm osolíme, okoreníme, pridáme smotanu a nakoniec zjemníme maslom. Do hotového jedla pridáme nastrúhanú mrkvu. Nevaríme, mrkva musí byť chrumkavá.