Šumienkové rezy
Veľmi svieži zákusok na nedeľné poobedie.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 6 ks |
|
| 150 g |
|
| 125 ml |
|
| 125 ml |
|
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. (s citrónovou príchuťou) |
|
| Smotanový krém: | |
| 150 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 500 ml |
|
| Šumienková vrstva: | |
| 800 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 2 bal. |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, vanilkový cukor, múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešane sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto dáme na plech (30x40 cm) a pečieme 30 minút pri teplote 200 °C.
- 2
Smotanový krém: Z mlieka a práškovej šľahačky vyšľaháme tuhú šľahačku, pridáme vanilkový cukor a kuslú smotanu. Túto zmes natrieme na vychladnutý upečený korpus.
- 3
Šumienková vrstva: Z vody, šumienky, cukru a Zlatého klasu uvaríme puding. Za stáleho miešame ho vychladíme (ale aby úplne nezhustol). Túto pudingovú zmes nalejeme na smotanový krém a necháme stuhnúť.
- 4
Je dobré ak tento zákusok necháme v hlbšom plechu, aby nám plnky nestekali.
Tiež citrónový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Urcite niekedy urobim. Peknu nedelu prajem.
teší ma, že Vám chutí