Sudová kvasená kapusta z Liptova

ivana - fotkaivana, 3. decembra 2012
Sudová kvasená kapusta z Liptova
Foto: ivana

Suroviny

1 strapec

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na spodok suda uložíme kapustné listy, pridáme pár kúskov chrenu, strapec hrozna, kôrku z chleba, zakryjeme to vrstvou narezanej kapusty a posolíme. Pridáme cibuľu, ktorú sme si narezali spolu s kapustou, ďalej na kolieska nakrájanú cviklu, celé jablko (sladšie), bobkový list, trochu čierneho korenia a rasce, zakryjeme vrstvou kapusty a posolíme.

  2. 2

    Celé to zatlačíme, nadbytočnú vodu odčrpkáme a postup opakujeme niekoľko krát (chren, hrozno a kôrku z chleba už nepridávame). Na konci kapustu zaťažíme, sud uzavrieme a necháme kvasiť.

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Polotovary, Sezónne jedlá, Jesenné

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Myslim, ze je to praveze recept na tuto sezonu, kazdy si chysta kapustu na Vianoce. Nepoznam a paci sa mi.
Si ma naozaj potešila,že si uviedla recept na túto kapustu :-)
u nás na hornom Hrone sa dáva ešte nové korenie a hoci žijem ďaleko od svojho rodiska kapustu stále nakladám. Všetci tunajší sa divia "proč si ji nekoupíš v pitlíku" lenže tá moja je bez konzervantov a i keď samochvála smrdí je vinikajúca a každý rok nám vydrží až do jeseni