Postup
- 
                                                    1
                                                    Na spodok suda uložíme kapustné listy, pridáme pár kúskov chrenu, strapec hrozna, kôrku z chleba, zakryjeme to vrstvou narezanej kapusty a posolíme. Pridáme cibuľu, ktorú sme si narezali spolu s kapustou, ďalej na kolieska nakrájanú cviklu, celé jablko (sladšie), bobkový list, trochu čierneho korenia a rasce, zakryjeme vrstvou kapusty a posolíme. 
- 2
Celé to zatlačíme, nadbytočnú vodu odčrpkáme a postup opakujeme niekoľko krát (chren, hrozno a kôrku z chleba už nepridávame). Na konci kapustu zaťažíme, sud uzavrieme a necháme kvasiť. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
                                                        
                                                     
 


/a možno aj červenú/ :-) Vďaka za recept, stojí za vyskúšanie.
palokuchki a agora, tá kôrka je tam zrejme na to, aby urýchlila kvasenie :)