Strúhaný tvarohový koláč fotorecept
Foto: manka1
Pôvodný recept som upravila na bezlepkovú verziu - aby aj bezlepkáči mali radosť.
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g (Farina) |
|
100 g |
|
250 g (alebo maslo) |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
125 g |
|
Plnka: | |
700-900 g |
|
170 g |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Múku, kypriaci prášok do pečiva, cukor, Heru (alebo maslo), žĺtok, vajce, vanilkový cukor, kakao, tvaroh - všetky suroviny spolu spracujeme na hladké cesto. Rozdelíme na dve časti - dve tretiny vyvaľkáme na plech vyložený papierom na pečenie. Jednu tretinu odložíme do chladničky, stuhnúť. (Ak chcete môžete aj spodnú časť cesta nastrúhať na slzičkách - tak, aby dno plechu bolo pokryté - je to jednoduchšie.)
- 2
V druhej miske vymiešame tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor, škrob, žĺtky. Do zmesi ručne primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Plnku dáme na rozvaľkané cesto a rovnomerne rozotrieme.
- 3
Poslednú tretinu nastrúhame na "veľkých" slzičkách. (Z praxe - je vhodné nastrúhanú vrchnú časť trochu pritlačiť do plnky - po upečení tá vrchná nastrúhaná časť nebude odpadávať z nakrájaných kúskov.)
- 4
Upiecť asi 35-40 minút pri 180 °C. Tvaroh do cesta pridávam preto, lebo vtedy takéto krehké bezlepkové cesto lepšie drží spolu - nemrví sa tak.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu