Štrúdľa trocha inak fotorecept
Foto: pn
Mám rada jednoduché kolačiky a medzi nimi je aj štrúdľa. Dnes som robila trochu inak. Je šťavnatá, mám ju rada teplú ale Zobraziť celý popisMám rada jednoduché kolačiky a medzi nimi je aj štrúdľa. Dnes som robila trochu inak. Je šťavnatá, mám ju rada teplú ale aj keď je vychladená v chladničke v týchto teplých dňoch.
na 160 °C
Suroviny
1/2 kg |
|
7 ks väčšie |
|
|
|
|
|
Zmes na potieranie cesta: | |
180 g tekutý |
|
180 g |
|
4 ks |
|
180 ml |
|
3 dl |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Cesto na túto štrúdľu kupujem v Lidli.
-
2
Nastrúhame si jablká. Spravíme si zmes na potieranie: Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej, jogurt, smotanu, prášok do pečiva, vanilkový cukor a vymiešame.
-
3
Plech natrieme olejom, uložíme prvé cesto (ak je cesto väčšie ako plech, ja ho len prehodím na plech na to isté cesto) a natrieme zmesou . Takto natrieme 3 cestá. Na tretie dáme polovičku jabĺk, posypeme škoricou,1 PL kryštálového cukru a teraz pokračujeme zase s cestom. Zase tri cestá natrieme, na tretie rozložíme jablká. A potom pokračujeme s ostatným cestom, ktoré každé natrieme. Minieme všetku zmes na natieranie, popicháme vidličkou a dáme piecť.
-
4
Pečieme na 160 stupňov cca 40-50 min. Záleží od rúry.
-
5
Keď vychladne, krájame a môžeme jesť. Ja všetko nakrájam, dám do nádoby a do chladničky, keď je studená je ešte chutnejšia.
U nás je 10 plátov. Mam na mojej stránke tu na vareche už jeden podobný, volá sa gibanica, plnka može byť hocijaká, len tvarohová, môžu aj višne....
Áno,niečo podobné